Maisto ir veterinarijos tarnyba turi naują vadovą

Vyriausybė trečiadienį pritarė Žemės ūkio ministerijos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba be nuolatinio vadovo liko, kai pernai Vyriausybė atleido jos direktorių Joną Milių.<br>D.Umbraso nuotr.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba be nuolatinio vadovo liko, kai pernai Vyriausybė atleido jos direktorių Joną Milių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2017, 2:08 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 9:41 PM

D.Remeika Lietuvos maisto ir veterinarijos sistemoje dirbo nuo 1995 iki 2006 metų, 2004 – 2006 metais buvo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas. Vėliau jis dirbo už veterinariją ir maisto saugą atsakingose Europos Komisijos institucijose.

Nuo 2013 iki 2014 metų jis buvo tuometinio premjero Algirdo Butkevičiaus visuomeninis konsultantas veterinarijos ir maisto saugos klausimais. Nuo 2015 metų D.Remeika dirbo Lietuvos žemės ūkio rūmų pirmininko patarėju. Pernai susiformavus naujai Vyriausybei, D.Remeika gruodį tapo žemės ūkio viceministru.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba be nuolatinio vadovo liko, kai pernai Vyriausybė atleido jos direktorių Joną Milių.

Teisėsaugos akiratin patekęs pareigūnas atleistas, kai Vyriausybė nepritarė jo veiklos ataskaitai. J.Milius bylinėjasi su Vyriausybe ir Veterinarijos tarnyba dėl, jo manymu, neteisėto atleidimo. Bylą išnagrinėjęs teismas sprendimą ketina paskelbti vėliau balandį. J.Milius prašo, kad pripažinęs jo atleidimą neteisėtu teismas grąžintų jį į buvusias pareigas.

Teisėsauga įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, jog ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Šioje byloje J.Miliui pareikšti įtarimai. Jis savo kaltę neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.