KN koordinuojamas „Blue Baltics“ projektas sulaukė svaraus įvertinimo

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorės KN (AB „Klaipėdos nafta“) koordinuojamas projektas „Blue Baltics“ Berlyne vykusiuose Baltijos Jūros Forumo (BSF – Baltic Sea Forum) apdovanojimuose tapo lyderiu kategorijoje „Infrastruktūra“. Projektas, kurio pagrindu kuriama SGD vertės grandinė Baltijos jūroje ir skatinamas švaraus kuro vartojimas, buvo įvertintas dėl teigiamo poveikio aplinkai.  

Projektas, kurio pagrindu kuriama SGD vertės grandinė Baltijos jūroje ir skatinamas švaraus kuro vartojimas, buvo įvertintas dėl teigiamo poveikio aplinkai.<br>E.Petkutės nuotr.
Projektas, kurio pagrindu kuriama SGD vertės grandinė Baltijos jūroje ir skatinamas švaraus kuro vartojimas, buvo įvertintas dėl teigiamo poveikio aplinkai.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 11:22 AM

Projektas „Blue Baltics – SGD infrastruktūros plėtra Baltijos jūros regione“, vienijantis 5 partnerius iš 4 valstybių ir kurio paskirtasis koordinatorius yra KN, laimėjo pirmąją vietą „Baltijos jūros švarios laivybos apdovanojimų“ (BCMA) kategorijoje „Infrastruktūra“. Šioje kategorijoje varžėsi projektai, kurie skatina žaliąją laivybą tiek jūrų transporto, tiek uostų infrastruktūros srityse. 
 
Pasak BSF, Baltijos jūra yra stambi keleivių ir krovinių vežimo arterija, ir laivai yra dominuojantis transporto rūšis šiame regione. Be to, Baltijos jūra yra vienas iš judriausių laivybos kanalų visoje Europoje, todėl itin svarbu plėtoti infrastruktūros ir transporto rūšis, kurios užtikrina ne tik jūrinės ekonomikos konkurencingumą, bet ir švarią laivybą.

„KN su keturiais partneriais „Blue Baltics“ projekto rėmuose kuria išties unikalią vertės grandinę, kuri apima tiek aplinkai draugiško SGD kuro infrastruktūros plėtrą, tiek ir šio kuro distribuciją specialiu laivu bei žemyne per SGD stotelių tinklą. Projektas apima net keletą transporto rūšių, taip pat įgyvendinami sprendimai įgalins SGD naudoti nuo dujotiekių nutolusiuose regionuose. Gautas apdovanojimas yra svarus įvertinimas mūsų ir partnerių bendro darbo, kuriuo prisidedama prie taršos mažinimo“, - sako Mindaugas Jusius, KN generalinis direktorius. 

Pasak M.Jusiaus, jūrų pramonė susiduria su iššūkiu rasti tvarius sprendimus, kaip mažinti teršalų emisijas ir tai įgyvendinti konkurencingos rinkos sąlygomis, tad „Blue Baltics“ projektas vienija veiksmingas transporto paslaugų ir aplinkosaugos priemones tuo pačiu metu.

„Blue Baltics“ vienija 4 valstybes (Lietuva, Švedija, Estija ir Vokietija). KN SGD paskirstymo stotis tampa SGD vertės grandinės ašimi ir tikimasi, jog Klaipėda taps SGD paskirstymo centru bei sujungs keturias Baltijos jūros regiono valstybes į vieną SGD vertės grandinę. Projektas „Blue Baltics“ telkia investicijas į SGD infrastruktūros įrengimą skatinant tvarią susisiekimo jūra bei sausuma sistemą bei šiltnamio efektą sukeliančių dujų mažinimą. Projektui „Blue Baltics“ iš Connecting Europe Facility Transport fondo „Motorways of the Sea“ programos iš viso skirta apie 15 mln. Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.