Lietuvoje veiklą pradėjo įmonių pardavimo ir įsigijimo platforma „Shareswall“

 

 Pasak vieno iš „Shareswal“ įkūrėjo Timo Tirso, Baltijos šalyse veikia daugiau nei 300 tūkst. įmonių. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Pasak vieno iš „Shareswal“ įkūrėjo Timo Tirso, Baltijos šalyse veikia daugiau nei 300 tūkst. įmonių. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2017, 4:31 PM, atnaujinta Jun 19, 2017, 4:34 PM

 
„Labai daug žmonių norėtų parduoti arba įsigyti verslus, plėstis ir ieškoti partnerių. Deja, šiuo metu jiems trūksta erdvės, kur tai galėtų padaryti. Juk kai perkate automobilį, savaime suprantama, kad geriausių pasiūlymų ir kainų reikia ieškoti skelbimų portaluose. Tačiau su verslais iki šiol nebuvo tokio saugaus ir patogaus pasirinkimo“, - pasakoja T. Tirsas.


Pasak estų verslininko, idėja įkurti „Shareswall“ jam kilo, kuomet jis bandė parduoti dalį savo valdomo restorano Talino centre. Anot T. Tirsas paprastai verslus parduodantys verslininkai pirkėjų ieško tarp pažįstamų žmonių, o tai lemia, jog apie galimybę įsigyti verslus sužino tik labai maža dalis potencialių pirkėjų. 


„Verslai, kurių apyvarta nesiekia 1 mln. eurų, nedomina didelių investuotojų, o mažesni apie juos nesužino. Mūsų platforma leis ne tik surasti daug daugiau potencialių pirkėjų, bet ir užtikrins, jog už jas bus gauta geriausia kaina. Natūralu, kad įmonę galima parduoti brangiau, kuomet ja domisi ne vienas, o dešimt pirkėjų“, - teigia „Shareswall“ įkūrėjas. 


Norintys parduoti pirkti ir parduoti verslus, įmones ar jų dalį turi pateikti bendrovės veiklos bei finansinių rodiklių aprašymą, panašiai kaip skelbimų portaluose yra aprašomi butai ar automobiliai. Susidomėję pirkėjai gali siūlyti savo kainą, kuri gali būti mažesnė ar didesnė. „Shareswall“ pagalba verslininkai taip pat gali ieškoti veiklos partnerių ir plėtros galimybių.


Šiuo metu visus pasiūlymus platformoje galima paskelbti taip, kad jie būtų matomi tik pasirinktų šalių rinkoms. Taip pat palikta galimybė, kad skelbiami pasiūlymai būtų matomi tik registruotiems ir investavimu besidomintiems vartotojams. Pastarieji gali teikti savo pasiūlymus arba kontrapasiūlymus. Veiklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje pradėjusi „Shareswall“ ilgainiui ketina plėstis ir į kitas Europos šalis.


Kaip pasakoja platformos padalinio Lietuvoje vadovas Darius Radkevičius, pardavėjai už skelbimo talpinimą mokės fiksuotą mokestį, kuris sieks nuo 99 eurų už trijų mėnesių laikotarpį iki 159 eurų už pusę metų. Klientai už papildomą mokestį galės pasirinkti skelbimo reklamavimą pačioje platformoje, paieškos sistemose bei socialiniuose tinkluose. 


„Mūsų tikslas per pirmuosius veiklos metus yra 30-50 naujų skelbimų iš kiekvienos šalies platformoje kas mėnesį. Ilgainiui norėtume, jog „Shareswall“ savo akcijomis prekiautų apie 1 proc. iš visų Baltijos šalyse registruotų bendrovių”, - sako D. Radkevičius.


Anot jo, platforma galėtų naudotis ne tik verslininkai, bet ir verslą ar jo dalį paveldėję ar skyrybų metu įgiję žmonės. 


Kiekvienoje šalyje „Shareswall“ veikia vietine kalba su galimybe pasirinkti anglų kalbą. Prieš publikuojant skelbimą, kiekvienas pasiūlymo teisėtumas bus patikrintas atitinkamos šalies registrų centre, o sandoriai tarp pirkėjo ir pardavėjo bus vykdomi tiesiogiai. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.