„Lidl“ įjungė antrąją pavarą – ekspansija tęsiasi

„Lidl“ apyvarta Centrinės ir Rytų Europos regione pernai išaugo 10 procentų. Jau 34 proc. tos apyvartos tenka Lenkijos rinkai. Ir tai ne paskutinis vokiečių žodis pas mus, rašo portale „gazeta.pl“ Karolis Boguszas.

 „Lidl“ apyvarta Centrinėje Europoje pasiekė 9,2 mlrd. eurų. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 „Lidl“ apyvarta Centrinėje Europoje pasiekė 9,2 mlrd. eurų. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2017, 10:05 AM

„Lidl“ apyvarta Centrinėje Europoje pasiekė 9,2 mlrd. eurų. Daugiausia prie apyvartos padidėjimo prisidėjo Rumunija ir Čekija, mažiausiai – Vengrija, teigiama analitinės bendrovės „IGD“ pranešime.


Didžiausia „Lidl“ apyvartos dalis Centrinės ir Rytų Europos regione – 34 proc. – tenka Lenkijai. Lenkijos rinkoje „Lidl“ 2016 metais gavo 13,7 mlrd. zlotų pajamų (3,2 mlrd. eurų). Lyginant su praėjusiais metais, augimas yra 7 procentai.


Analitikai tikisi, kad Vokietijos milžinas šiemet padidins apyvartą regione apie 10 procentų. Lenkijoje ir Rumunijoje tikriausiai bus papildomai atidaryta naujų parduotuvių, dėl ko „Lidl“ aplenks prancūzų koncerną „Auchan“ ir užims antrą vietą Lenkijoje po portugalų prekybos tinklo „Biedronka“.


Palyginimui, „Lidl“ augimas Rumunijoje praėjusiais metais  buvo18 proc. (iki 1,2 mlrd. eurų), o Čekijoje 15 proc. (iki 1,38 mlrd. eurų).

 


Tačiau sunkų laikotarpį išgyvena britų mažmeninės prekybos tinklo „Tesco“ filialas Lenkijoje. Kovo mėnesį tinklas nusprendė uždaryti nepelningai dirbančias parduotuves Alėckoje ir Petrakave. Birželio pradžioje jis paskelbė apie planus uždaryti dar 9 parduotuves: Balstogėje, Glogove, Konine, Lodzėje, Opolėje, Aušvice, Valbžyche, Scinavoje ir Žyvece. Prie šių 11 prekybos taškų reikia pridėti 11 parduotuvių, kurios uždarytos pernai.
„Tesco“ prezidentas Dave`as Lewisas pareiškė, kad Lenkijoje situacija vis dar sudėtinga, tačiau bendrovė yra įsitikinusi, kad priimtas teisingas planas. Balandį D.Lewisas ir vadovų komanda aplankė Lenkiją ir konstatavo, kad sanavimo planas yra parengtas ir teikia vilčių.


Priminsime, kad lygiai prieš metus „Lidl“ atėjo ir į Lietuvą – pirmosios parduotuvės buvo atidarytos 2016 metų birželį. Tad po metų „Lidl“ galės skaičiuoti viščiukus ir Lietuvoje. Tik kaži ar jų bus daug, jei „valstiečiams“ nepavyks ekonominėmis priemonėmis sustabdyti emigracijos ir kelionių į Lenkijos parduotuves. 

 „Tesco“ tinklas Lietuvoje savo parduotuvių neturi.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.