Parduotuvėje dėl suvalgyto saldainio kilo protu nepaaiškinamas incidentas

„Dabar kiekvieną kartą eidamas į parduotuvę turi drebėti, kad tave visada kažkas stebi,  kad persekioja, kad gal įžengei ne ta koja, kad kažką palietei, pauostei ar ne taip paėmei“, – apie „Rimi“ prekybos tinklą sakė kartą jau turėjęs reikalų ir net su viena iš parduotuvių teisme teisęsis  dėl tariamai pavogto pirkinių maišelio 68 metų pensininkas Rimas Kančys. 

Prieš keletą metų dėl tariamai pavogto prekybos centro maišelio kaltintas Rimas Kančys vėl pakliuvo į nemalonią situaciją. Kaip pats tikina, buvo užsipultas dėl parduotuvėje suvalgyto saldainio.<br> T.Bauro nuotr.
Prieš keletą metų dėl tariamai pavogto prekybos centro maišelio kaltintas Rimas Kančys vėl pakliuvo į nemalonią situaciją. Kaip pats tikina, buvo užsipultas dėl parduotuvėje suvalgyto saldainio.<br> T.Bauro nuotr.
Ano R.Kančio, viskas taip ir būtų baigęsi, jei ne prie vyro priėjęs apsaugos darbuotojas.<br> T.Bauro nuotr.
Ano R.Kančio, viskas taip ir būtų baigęsi, jei ne prie vyro priėjęs apsaugos darbuotojas.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 18, 2017, 6:46 PM, atnaujinta Jul 19, 2017, 10:16 AM

Šįkart vyras vėl pakliuvo į nemalonią situaciją. Kaip pats tikina, buvo užsipultas dėl parduotuvėje suvalgyto saldainio.

Gąsdino, kad iškvies policiją

R.Kančys į Ukmergės gatvėje Vilniuje esančią „Rimi“, kaip ir visada, teigė užsukęs apsipirkti. 

„Nuėjau į parduotuvę ir prisidėjau prekių pirkti, o eidamas pro šalį pamačiau saldainius ir vieną iš jų, ananasinį, paėmiau ir suvalgiau, o jo popieriuką padėjau prie kitų savo prekių. Atėjus mano laikui atsiskaityti, pasakiau kasininkei, kad suvalgiau saldainį, tai ji nuėjo ir atsinešė kitą tokį patį, pasvėrė ir įmušė į kasą 9 euro centus“, – pasakojo pensininkas.

Ano jo, viskas taip ir būtų baigęsi, jei ne prie R.Kančio priėjęs apsaugos darbuotojas:

„Jis pareiškė pretenzijas, kad tą saldainį suvalgiau nesusimokėjęs, su manimi kalbėjo tokia intonacija, kuri priminė koncentracijos stovyklos prižiūrėtoją. Pyko, kad saldainį suvalgiau anksčiau nei nusipirkau, mane gąsdino, sakė, kad iškvies policiją, bet juk popieriuko aš neišmečiau, sąžiningai už jį sumokėjau. 

Jis mane tiesiog užsipuolė“, – situaciją aiškino pirkėjas.  


Nusprendė parašyti skundą

Po tokios apsaugos darbuotojo reakcijos vyras teigė taip visko palikti nenorėjęs, todėl pasakė, kad  rašys skundą.

„Kai nuėjau rašyti, apsauginis pradėjo klausinėti, kas aš čia toks būsiu, kai paklausiau jo pačio pavardės, jis pradėjo ranka dangstyti savo pažymėjimą,  aiškinti apie tai, kad turi teisę mane areštuoti ir panašiai“, – skundėsi pagyvenęs vyras.

Jo teigimu, net vyrą aptarnavusi kasininkė neturėjo jokių priekaištų dėl parduotuvėje suvalgyto ir tik vėliau už jį sumokėto saldainio. 

„Pardavėja man nieko nesakė. Tik šypsojosi. Ji rodė apasauginiui, kad viskas gerai, kad viskas tvarkoje, bet jos jis neklausė. Kiti pirkėjai net pradėjo juoktis,  vienas vyras priėjęs pažiūrėjo čekį, kad už saldainį yra sumokėta ir jokių pretenzijų būti neturėtų, o pareiškimas, skundas parduotuvei ir apsauginiui yra kliento teisė, todėl apsaugos darbuotojo nepasitenkinimas čia nepagrįstas“, – prisiminė R.Kančys. 

Tiesa, skundą pensininkas visgi parašė: „Esu sukrėstas, kaip taip žmogų galima užsipulti, kai nėra už ką“, – sakė jis. 

„Rimi“ pirkėjo atsiprašė 

Prekybos centro „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė patikino, kad ragauti parduotuvės produktus nėra draudžiama, tačiau tokia padėtimi piktnaudžiauti nederėtų. 

„Mes tikrai neprieštaraujame, kai pirkėjai parduotuvėje ragauja mūsų produktus – iš tikrųjų suprantame, kad žmonės nori išsirinkti skaniausius saldainius, riešutus ar uogas, paragauti, patikrinti kokybę. Netgi patys organizuojame įvairias degustacijas, kad pirkėjai išsirinktų norimą produktą. 

Tačiau pasitaiko, kad tai daroma piktybiškai – akivaizdžiai matome, kad žmogus bando pavalgyti, ragauja visus produktus iš eilės, pakuotes slepia kišenėse. Tuomet parduotuvės darbuotojai įspėja pirkėjus to nedaryti.

Atsiprašome pirkėjo dėl nemalonios situacijos parduotuvėje, tačiau kadangi suvalgytų sveriamų saldainių nėra kaip pasverti ar apskaityti pagal pakuotę, siūlytume, pirmiausia, įsigyti prekę, o ragauti paskui. Tiesa, jeigu ant pakuotės yra brūkšninis kodas, tikrai neprieštaraujame, jeigu pirkėjas pirma užkąs ar atsigers, o paskui pagal pakuotę kasoje susimokės“, – situaciją komentavo G.Bielskytė.

Dėl maišelio už keletą centų – detektyvas 

Nemalonioje situacijoje pensininkas atsiduria jau nebe pirmą kartą. Dar 2012-aisiais buvo apkaltintas pavogęs prekybos centro „Iki“ pirkinių maišelį, tačiau vėliau teismas bylą nutraukė. 

 „Aš pardavėjai pasakiau, kad maišelis jūsų, o gal, kad jis parduotuvės, dabar tiksliai pasakyti negaliu. Susidėjau į jį prekes ir ėjau, tačiau buvau sulaikytas piliečio, trumpai kirpto, dvokiančio prakaitu, lyg ir apsaugos darbuotojo“, – dar anksčiau pasakojo į teisėsaugos nemalonę pakliuvęs vyras. 

Anot jo, jie kartu nuėjo į apsaugos kambarį, ten jis pateikė jam dokumentus, kartu peržiūrėjo vaizdo juostą. R.Kančio teigimu, į kambarėlį buvo iškviesta parduotuvės administratorė, ji liepė jį paleisti, tačiau apsaugos darbuotojas esą pasakė, kad taip nebus.

„Gal galvojo pagąsdins senį, pinigų iš manęs išsireikalaus“, – tada svarstė R.Kančys. 

Kai apsaugos darbuotojas jo neišleido, vyras pats puolė skambinti policijos pareigūnams. „Tam, kad mane išlaisvintų“, – kalbėjo pensininkas. 

Atvykus policininkams situacija tik pablogėjo, mat apsaugos darbuotojas parašė pareiškimą dėl vagystės,  o R.Kančys buvo nuvestas į Fabijoniškių policijos nuovadą.

Tiesa, vėliau teismas bylą nutraukė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.