Palygino tokius pačius produktus: kuo toliau į Europos rytus, tuo prastesnis maistas

„Maisto prekėms taikomi skirtingi standartai yra didelis skandalas“, – sakė Europos Komisijai praėjusį trečiadienį Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico. Ir pateikė pavyzdžių. Skalbimo skystis, kava ar žuvų piršteliai – tai tik keletas produktų.

 Kaip rašo „finanse.wp.pl“, Slovakijos premjeras jau anksčiau kalbėjo šia tema. Net grasino boikotuoti vakarietiškus maisto produktus.
 Kaip rašo „finanse.wp.pl“, Slovakijos premjeras jau anksčiau kalbėjo šia tema. Net grasino boikotuoti vakarietiškus maisto produktus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2017, 8:29 AM, atnaujinta Jul 26, 2017, 11:03 AM

Kaip informuoja lenkų „Rzeczpospolita“, Slovakijos ministras pirmininkas pateikė Europos Komisijai skirtingus to paties gaminio variantus – po dvi skalbimo skysčio, kavos ir žuvų pirštelių pakuotes. Vienos buvo skirtos Vakarų rinkai, kitos – Rytų.

Ir nors iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad šie gaminiai yra tokie patys, iš tiesų gana reikšmingai skyrėsi. Rytams skirta pakuotė buvo mažesnė, nors kaina – didesnė, o žuvų piršteliuose buvo mažiau žuvies.

Savo ruožtu už tą pačią kainą slovakas gauna 28 gramais kavos mažiau nei jo kaimynas austras.

Pasak leidinio, maisto produktų kainos Lenkijoje yra mažiausios Europos Sąjungoje.

Kaip rašo finanse.wp.pl, Slovakijos premjeras jau anksčiau kalbėjo šia tema. Net grasino boikotuoti vakarietiškus maisto produktus.

„Ši tema pamažu tampa ypatingu politiniu klausimu. Ji pradeda peraugti į didelį tarptautinį skandalą. Jaučiu, kad tokia pati atmosfera vyrauja ir aplinkinėse šalyse. Mes negalime sutikti, kad Slovakijos Respublikos gyventojai būtų daromi antrarūšiais žmonėmis“, – sakė Slovakijos premjeras R.Fico trečiadienį Bratislavoje surengtoje spaudos konferencijoje.

Pasak jo, Slovakija pasirengusi imtis „vienašališkų veiksmų, siekdama sustabdyti tam tikrų užsienietiškų produktų įvežimą į šalį“.

Jie galėtų būti paremti, pavyzdžiui, tuo, kad viešojo maitinimo įstaigose pusę metų būtų leista naudoti tik Slovakijoje pagamintus maisto produktus.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.