Retas nutikimas: kylant „Small Planet Airlines“ orlaiviui sprogo padanga

Retas ir pavojingas įvykis savaitgalį Graikijos saloje ištiko Lietuvos kapitalo bendrovės „Small Planet Airlines (SPA) orlaivį – jam kylant sprogo priekinės važiuoklės padanga. Tai pirmas toks atvejis bendrovės istorijoje. 

 Kylant SPA lėktuvui Graikijos saloje sprogo padanga.<br> A.Karaliūno asociatyvi nuotr.
 Kylant SPA lėktuvui Graikijos saloje sprogo padanga.<br> A.Karaliūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2017, 12:24 PM, atnaujinta Aug 24, 2017, 7:36 AM

Lenkijoje registruotam SPA orlaiviui „Airbus 321–200“ (SP-HAZ) su 219 keleivių rugpjūčio 19 dieną vykdant skrydį P7 8730 prieš pakilimą iš Kerkyros (Korfu, Graikija) oro uosto į Varšuvą, sprogo vieno iš priekinės važiuoklės ratų padanga.

„Orlaivio kapitonas lėktuvą sustabdė prieš pakilimą ir grįžo į orlaiviams skirtą stovėjimo vietą. Keleiviai buvo saugiai išlaipinti ir atlikta orlaivio techninė apžiūra. Keleiviams ir įgulai pavojus kilęs nebuvo“, – kalbėjo SPA Rinkodaros departamento vadovas Simonas Bartkus.

Technikai nusprendė, kad reikalingas orlaivio rato keitimas. Jis buvo pristatytas iš Varšuvos ir pakeitus ratą, „Airbus 321–200“ toliau vykdė suplanuotus skrydžius.

Po atostogų namo grįžtantiems poilsiautojams šis įvykis sukėlė nemažai nepatogumų. Socialiniuose tinkluose jie rašė, kad Varšuvą pasiekė maždaug 17 valandų vėliau negu planuota.

Daugeliui žmonių skrydžio teko laukti oro uoste, mat viešbučiuose nepavyko rasti pakankamai laisvų kambarių. 

„Toks atsitikimas yra labai retas – orlaivio ratai bei padangos yra apžiūrimi ir tikrinami prieš kiekvieną skrydį, o padangos pagal nustatytus reikalavimus periodiškai keičiamos“, – aiškino S.Bartkus. 

Pasak jo, šiuo metu vyksta tyrimas, siekiant nustatyti priežastis, sukėlusias padangos sprogimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.