Apklausa: naujų butų pardavimo kainų lūkesčiai – nuosaikūs

Nekilnojamojo turto (NT) plėtotojų ir statytojų lūkesčiai dėl būsto kainų tebėra nuosaikūs, tačiau keitėsi lūkesčiai dėl būsto nuomos Vilniuje – padaugėjo manančių, kad ji brangs, rodo naujausia Lietuvos banko (LB) apklausa.

Lūkesčiai dėl naujų butų kainų Vilniuje labai nekito – šiek tiek daugiau nei pusė apklaustųjų tikisi, kad butai per artimiausius metus brangs iki 5 proc. Tačiau daugėjo manančių, kad ūgtels kainos Kaune ir Klaipėdoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lūkesčiai dėl naujų butų kainų Vilniuje labai nekito – šiek tiek daugiau nei pusė apklaustųjų tikisi, kad butai per artimiausius metus brangs iki 5 proc. Tačiau daugėjo manančių, kad ūgtels kainos Kaune ir Klaipėdoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2017, 11:09 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 11:16 AM

„Apklausos rezultatai rodo rinkoje vyraujant gana nuosaikias nuotaikas. Tai turėtų mažinti galimybes rinkai „užvirti“. Vis dėlto jau du ketvirčius iš eilės būsto kainų metinis kilimas yra dviženklis, o aktyvumas rinkoje tebėra didelis“, – pranešime spaudai sako LB Makroprudencinės analizės skyriaus viršininkas Andrius Škarnulis.

Lūkesčiai dėl naujų butų kainų Vilniuje labai nekito – šiek tiek daugiau nei pusė apklaustųjų tikisi, kad butai per artimiausius metus brangs iki 5 proc. Tačiau daugėjo manančių, kad ūgtels kainos Kaune ir Klaipėdoje.

Sparčiausio naujų butų pasiūlos augimo tikimasi Kaune – net 86 proc. Manoma, kad čia jų bus pastatyta daugiau nei pernai, o 57 proc. tikėjosi, kad padidės ir naujų butų paklausa.

Vilniuje lūkesčiai dėl pasiūlos ir paklausos išsiskyrė: 45 proc. rinkos dalyvių tikėjosi augančios pasiūlos, 40 proc. – jos smukimo, Klaipėdoje - atitinkamai 45 proc. ir 36 proc.

Daugiau rinkos dalyvių mano, kad butų nuoma brangs didmiesčiuose, ypač Vilniaus mikrorajonuose, - palyginti su metų pradžia, tokių padaugėjo nuo 15 iki 24 proc., o kainų kritimo tikisi 11 proc. (28 proc.).

Antrąjį ketvirtį atliktoje apklausoje dalyvavo 62 NT rinkos dalyviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.