Nepaklusnumas tinkuotojui atsirūgo: brigadininkė privertė iškęsti tikrą pažeminimą

 Pavaldinius mušusi brigadininkė nesijaučia kalta. <br>  Filmuotos medžiagos kadras
 Pavaldinius mušusi brigadininkė nesijaučia kalta. <br>  Filmuotos medžiagos kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 8:47 PM, atnaujinta Nov 8, 2017, 9:31 PM

Baltarusijoje didelio susidomėjimo sulaukė socialiniame tinkle išplatintas filmukas, kuriame statybos įmonės brigadininkė „auklėja“ pavaldinius: liepia pasilenkti, muša diržu per nugarą, užpakalį ir tai palydi nepertraukiamu keiksmažodžių srautu.

„Dar taip darysi? Kad tai būtų pirmą ir paskutinį kartą. Ar supratai mane?“ – daužydama diržu ir keikdamasi rėkė brigadininkė. O jaunas darbininkas klūpodamas ant kelių atsiprašinėjo: „Atleiskite, tai daugiau nebepasikartos“. Tada išmušė kito eilė. Jaunuolis dar paklausė, ar kelnes reikia nusimauti.

Per porą dienų šis filmukas peržiūrėtas 400 tūkst. kartų.

Paaiškėjo, kad šitokiais metodais su pavaldiniais bendrauja Gomelio statybos įmonės „Gomelpromstroj“ 107-osios statybų aikštelės brigadininkė Liudmila Baigot. Įmonės atstovai pripažino, kad filmuota tikrai jų statybos aikštelėje.

Tinkuotojų brigados vadovė L.Baigot portalui kp.by papasakojo, kas įvyko statybų aikštelėje. Žurnalistai atkreipė dėmesį į tai, kad moteris kalbėjo emocingai ir buvo įsižeidusi.

„Tai įvyko prieš trejus metus. Man nežinant tai įdėta į internetą, ir tas žmogus bus nubaustas, aš parašysiu pareiškimą teismui. Kam tai platinti? Tuomet bausti gal ir reikėjo, o gal ir nereikėjo – galbūt aš buvau neteisi.

Supraskite, būti vyrų brigados vadove kainuoja daug nervų. O jei tie žmonės neatvyksta į darbą ir elgiasi netinkamai per susirinkimą, kai į objektą atvykęs visas trestas ir miesto meras, kaip reikėjo į tai reaguoti?

O tas, kuris įdėjo tai į internetą, atsigriebs. Galbūt ir aš atsigriebsiu, bet ir jis atsigriebs.

Viskas, daugiau į jokius klausimus neatsakinėsiu. Nieko nerašykite, nebeplatinkite toliau. Kam žmonėms tai žiūrėti? Jie nežino, kaip ten viskas buvo. O dabar žiūri ir rašo visokias bjaurastis. Tegul pirmiausia tie žmonės į save pasižiūri. Tai, kas gali įvykti auklėjimo procese, gali nutikti kiekvienam. Nemanau, kad esu kalta. Aš taip pat turiu sielą ir širdį“, – kalbėjo brigadininkė žurnalistams.

Baltarusijos žurnalistai primena, kad statybos aikštelės, kuriai vadovauja ši moteris, direktorius Igoris Karpenka yra šitaip kalbėjęs: „Mano atrama – brigadininkai, kurie moka organizuoti žmonių darbą, nuteikti juos geram darbui. Atskleisiu jums paslaptį: pati geriausia brigadininkė – moteris, net jei pačioje brigadoje – vien vyrai.

Turėjome tokią brigadą, kuriai vadovavo Jevgenija Vitoškina, kuri daug objektų pastatė. O dabar yra dar viena tokia brigada, kuriai vadovauja Liudmila Baigot. Ten visuomet ir buitinėse patalpose tvarka, ir geras darbo rezultatas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.