Jaunimo verslumo skatinimui telkiamos naujos pajėgos

Jau šį šeštadienį, lapkričio 18 d. Kaune startuoja jaunimui skirtas diskusijų ir mokymų ciklas „Užsikrauk karjerai!“. Tai tarptautinės edukacinės programos „Youth Empowered“ dalis, kurią Lietuvoje įgyvendina nevyriausybinė organizacija „Lietuvos Junior Achievement “ ir bendrovė „Coca-Cola HBC Lietuva“. Vienos dienos mokymų metu 16-21 metų jaunuoliai mokysis pažinti save, išnaudoti galimybes kurti verslą Lietuvoje ir Lietuvai.

 Tai tarptautinės edukacinės programos „Youth Empowered“ dalis, kurią Lietuvoje įgyvendina nevyriausybinė organizacija „Lietuvos Junior Achievement “ ir bendrovė „Coca-Cola HBC Lietuva“. Vienos dienos mokymų metu 16-21 metų jaunuoliai mokysis pažinti save, išnaudoti galimybes kurti verslą Lietuvoje ir Lietuvai.<br> Įmonės nuotr.
 Tai tarptautinės edukacinės programos „Youth Empowered“ dalis, kurią Lietuvoje įgyvendina nevyriausybinė organizacija „Lietuvos Junior Achievement “ ir bendrovė „Coca-Cola HBC Lietuva“. Vienos dienos mokymų metu 16-21 metų jaunuoliai mokysis pažinti save, išnaudoti galimybes kurti verslą Lietuvoje ir Lietuvai.<br> Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 10:23 AM

„Tarptautinės programos „Youth Empowered“ siekis – padėti jaunimui atrasti savo stiprybes ir tikrąjį karjeros kelią. Tai yra tęstinis projektas, kuris vyksta ne tik didmiesčiuose, bet ir šalies regionuose. Pavasarį šio projekto pirmasis etapas buvo įgyvendintas Varėnoje, kur verslumui ir sėkmingam karjeros kūrimui ruošėsi 30 jaunuolių. Antrajame etape dalyvaus dvigubai daugiau dalyvių, kurie lapkričio 18 d. Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje semsis žinių iš savo srities profesionalų“, – sako „Coca-Cola HBC Lietuva“ viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovė Gabrielė Šerėnienė.

Seminarus atidarys „Junior Achievement Lietuva“ vadovė Andželika Rusteikienė, kuri jau daugiau kaip dešimtmetį dirba su verslo sektoriumi ir itin gerai pažįsta jo specifiką. A. Rusteikienė buvusi „Investors‘ Forum“ strateginių ir komunikacijos projektų, skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ vadovė, įvairių socialinių iniciatyvų, tame tarpe socialinio verslo akseleratoriaus „Socifaction“ bendraautorė. Anot A. Rusteikienės, mokymų ciklo metu ji yra pasiruošusi sutelkti visas žinias ir patirtį jaunimo verslumo skatinimui.

„Pagrindinė seminarų užduotis – išlydėti jaunuolį, kurio galvoje jau bręsta verslo idėja paremta jo asmeniniais sugebėjimais, stipresnį ir labiau savimi pasitikintį, suvokiantį savo asmenines stiprybes, gebėjimus ir drąsiai žengiantį verslumo link. Tai tik šios tarptautinės programos startas, jau dabar aktyviai planuojame plėtrą ir į kitus Lietuvos regionus“, – teigia A. Rusteikienė.

Mokymų cikle Kaune ir Vilniuje dalyvaus ir dirbtuves apie savęs pažinimą moderuos neformalaus ugdymo mokytoja Beata Rajeckaitė, kuri jau daugiau nei 7 metus dirba su jaunimu stovyklose, jaunimo centruose bei įkvepia savo aktyvumu ir motyvacija. „Kai pasakau žmonėms, kad aš mokytoja, jie dažnai sako, kad taip ir atrodau. Priimu tai kaip komplimentą ir toliau esu neformalaus ugdymo mokytoja“, – sako B. Rajeckaitė.

Šios mokymų dalies metu jaunimas mokysis išgryninti stipriausias savo charakterio savybes ir suprasti, kaip jas gali panaudoti sėkmingo verslo kūrimui.

Kauno jaunimą savo istorijomis įkvėps IT įmonės „Adeo Web“ vadovas ir įkūrėjas Paulius Nagys, kuris atskleis paslaptį, kaip sukurti tarptautinį sėkmingą startuolį. „Adeo Web“ yra šiuolaikiška ir progresyvi įmonė siekianti tobulumo įgyvendinant įvairiausius programinės įrangos projektus tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkoms.

Verslininkas ir keliautojas Šarūnas Jasiukevičius įkvėps veikti daugiau ir ryžtingai siekti savo tikslų, o alpinistas, fotografas ir verslo konsultantas Saulius Damulevičius pasidalins savo patirtimi, kaip pomėgį paversti sėkmingu verslu. S. Damulevičius yra įkopęs į visas penkias buvusios Sovietų Sąjungos viršūnes, kurios siekia daugiau nei 7000 m – ir tai dar ne visi šio alpinisto pasiekimai.

Mokymų metu moksleiviai dalyvaus patarimų erdvėje, kurioje savo patirtimi ir patarimais pasidalins mentoriai, atstovaujantys skirtingas profesijas. Jaunuoliams padės „Neptūno“ gamyklos vadovas Tadas Narankevičius, „Coca-Cola HBC“ atstovai – Baltijos šalių Teisės departamento vadovė Erika Jurevičiūtė, Kauno regiono prekybos vadovas Rimas Židonis, Baltijos šalių distribucijos vadovas Marius Kvaraciejus, Baltijos šalių logistikos meistriškumo vadovas Donatas Korsakas, Baltijos šalių komercijos ugdymo vadovas Žydrūnas Kazakauskas.

„Youth Empowered“ programoje bus mokoma verslo kūrimo pagrindų, kuriuos ves ekonominio švietimo ir verslumo lyderės „Lietuvos Junior Achievement“ projektų vadovas Martynas Žurauskas. Šioje mokymų dalyje dalyviai kurs verslo idėjas, sužinos kaip sukurti realų verslo planą ir jį pristatyti potencialiems investuotojams.

Vilniuje, ISM vadybos ir ekonomikos universitete diskusijų ir mokymų ciklas vyks lapkričio 25 d. Šio mokymų ciklo metu apie savo karjeros kelią jaunuoliams pasakos radijo ir TV laidų vedėjas, keliautojas Orijus Gasanovas, savo startuolio sėkmės istorija pasidalins „Turing society“ bendraįkūrėjas Tomas Moška. Jaunuoliai taip pat bus kviečiami dalyvauti savęs pažinimo dirbtuvėse ir patarimų erdvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.