Rusija ketina pakeisti susitarimą su Lietuva dėl keleivių ir krovinių vežimo

Rusijos Federacijos vyriausybė ketina sukurti vienodas sąlygas tarptautiniam keleivių ir krovinių vežimui automobilių keliais Rusijos ir Lietuvos vežėjams.

Rusija siekia sukurti vienodas sąlygas abiejų šalių vežėjams.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Rusija siekia sukurti vienodas sąlygas abiejų šalių vežėjams.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2017, 1:22 PM

Rusijos Federacijos ministrų kabineto oficialioje interneto svetainėje paskelbtas potvarkis, kuriuo pritariama susitarimo projektui dėl pakeitimų padarymo 1992 metų tarpvyriausybiniame Rusijos ir Lietuvos susitarime dėl bendradarbiavimo principų transporto srityje, sakoma Rusijos naujienų agentūros TASS pranešime.

Aiškinamajame rašte pažymima, kad Rusijos įstatymai numato įvesti rinkliavas per Rusijos teritoriją važiuojantiems užsienio vežėjams.

Ši rinkliava įvedama, „jeigu užsienio valstybės įveda rinkliavas Rusijos vežėjams, vežantiems keleivius ir krovinius tokių užsienio valstybių teritorijose, už važiavimą užsienio valstybių automobilių keliais ir rinkliavas, susijusias su pasinaudojimu tokiais automobilių keliais“.

Europos Sąjunga priėmė bendruosius reikalavimus kelių rinkliavų rinkimo sistemoms, kurie nuosekliai įgyvendinami visose Bendrijos šalyse ir kurie numato rinkti rinkliavas iš visų vežėjų.

Be to, Lietuvos vyriausybė 2015 metų gruodžio mėnesį laikinai sustabdė 1992 metų susitarimo straipsnio galiojimą, pagal kurį vienos susitarimo šalies vežėjo transporto priemonės, vežančios keleivius ir krovinius kitos susitarimo šalies teritorija, yra atleidžiamos nuo mokesčių ir valstybinių rinkliavų, susijusių su naudojimusi automagistralėms ar kitais keliais ir jų priežiūra, transporto priemonių disponavimu ar panaudojimu.

„Ryšium su tuo Rusija pasirašytu potvarkiu iš savo pusės pritarė susitarimo projektui pasikeitimo notomis forma dėl atitinkamų pakeitimų padarymo 1992 metų susitarime “, – pažymima Rusijos Federacijos ministrų kabineto medžiagoje.

Ekspertai pabrėžia, kad „siūlomų susitarimo pakeitimų padarymas įgalins sukurti vienodas sąlygas tarptautiniam keleivių ir krovinių vežimui automobilių keliais Rusijos ir Lietuvos vežėjams“.

Parengė Leonas Grybauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.