Trečiųjų šalių piliečiai perka butus atokiuose kaimuose

Biržų ir Pasvalio rajonų atokesniuose kaimuose trečiųjų šalių piliečiai pigiai perka apleistus butus. Kaip praneša LRT Panorama, turėdami nekilnojamojo turto, jie gali tikėtis ilgalaikių vizų į Lietuvą ir nekliudomi keliauti po Europos Sąjungą.

Biržų ir Pasvalio rajonų atokesniuose kaimuose trečiųjų šalių piliečiai pigiai perka apleistus butus. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Biržų ir Pasvalio rajonų atokesniuose kaimuose trečiųjų šalių piliečiai pigiai perka apleistus butus. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-26 21:14

„Jie taip ir sako – norime pas jus atvykti į šalį pasisvečiuoti, paturistauti, jie tokią priežastį nurodė, o gyventi – vargu bau, ar jie čia gyvens“, – rodydamas apleistą būstą, kurį ant jo įsigijo baltarusis, LRT sakė Biržų rajono Papilio seniūnas Renas Čygas.

Vienas iš užsieniečių įsigytų butų – net neužrakintas, todėl virtęs landyne.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, paprašyti Biržų ir Pasvalio rajonų seniūnų, nuvyko patikrinti užsieniečių būstų. Per patikrinimą nerasta nė vieno šeimininko.

Pasienio atstovė sako, kad turintys šalyje būstą gali mėginti piktnaudžiauti iškvietimais. Tačiau, pasak Užsienio reikalų ministerijos, užsieniečiai, atitinkantys sąžiningumo ir patikimumo kriterijus bei turintys nekilnojamojo turto, gali gauti ilgalaikes daugkartines Šengeno vizas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį