„Nextury Ventures“ investuoja į lietuvišką investicijų platformą

Inovacijų srityje veikiantis rizikos kapitalo fondas „Nextury Ventures“ praneša investuojantys į naują platformą bei joje esantiems startuoliams skiriantys šešiaženklį ko-investicinį rezervą.

Rizikos kapitalo fondo pirmininkas, investuotojas I. Laursas pažymi, kad „Syndi.fund“ platformos idėja siekiama ne tik pažaboti Lietuvoje egzistuojančią labai aštrią „Verslo angelų“ finansavimo problemą, bet ir pradėti naują investavimo kultūrą.<br>T.Bauro nuotr.
Rizikos kapitalo fondo pirmininkas, investuotojas I. Laursas pažymi, kad „Syndi.fund“ platformos idėja siekiama ne tik pažaboti Lietuvoje egzistuojančią labai aštrią „Verslo angelų“ finansavimo problemą, bet ir pradėti naują investavimo kultūrą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-10 15:07

Rizikos kapitalo fondo pirmininkas, investuotojas I. Laursas pažymi, kad „Syndi.fund“ platformos idėja siekiama ne tik pažaboti Lietuvoje egzistuojančią labai aštrią „Verslo angelų“ finansavimo problemą, bet ir pradėti naują investavimo kultūrą.

I. Laurso teigimu, neišvystyta „Verslo angelų“, smulkiųjų investuotojų ekosistema Lietuvoje yra bene stipriausia kliūtis inovacijoms, silpninanti ir šalies konkurencingumą. Lietuvoje daug kalbama apie „Verslo angelų“ ankstyvo etapo investuotojų sistemos neveikimą, kai norima investuoti labai nedideles 5–20 tūkstančių sumas.

„Paradoksas, bet startuoliui lengviau pritraukti ne 10 tūkstančių, o 1 milijoną eurų. „Yra šimtai lietuviškų, labai perspektyvių aukštųjų technologijų kompanijų, kurios norėtų pradėti veikti, turi puikių idėjų ir potencialo, bet susiduria su „Mažo čekio“ problema. Tai yra, startuoliui praktiškai neįmanoma gauti pirmojo 10 tūkstančių eurų finansavimo, nes rizikos kapitalo fondo verslo modelis suderinamas tik su pažengusiomis kompanijomis, kurių vertė viršija 1 milijoną eurų. Jei nebus kelių šimtų startuolių, kurie pradės savo veiklą su „Mažo čekio“ investicija, nesulauksime ir startuolio, kuris išaugtų į dešimtis milijonų vertą verslą. Todėl džiaugiamės turėdami galimybę ne tik investuoti į pačią platformą, bet ir į visus šiuo metu platformoje esančius startuolius, kuriems jau skyrėme šešiaženklį ko-investicinį rezervą “, – pabrėžė I. Laursas.

Lietuviška platforma „Syndi.fund“ suteikia galimybę smulkiesiems investuotojams stebėti perspektyvius technologinius projektus bei prisijungti prie profesionalaus investuotojo, kuris prisiima atsakomybę atrinkdamas bei įvertindamas geriausius startuolius bei dalyvaudamas jų veikloje.

„Investuojame į šią platformą ne tik dėl komercinės naudos. Įžvelgiame labai svarbų socialinį aspektą. Jei ši platforma padėtų sujungti privačių investuotojų pinigus su Lietuvos startuoliais, tai labai padėtų paspartinti ir pagyvinti visą Lietuvos ekosistemą bei pradėti „Verslo angelų“ finansavimo kultūrą, kuri jau efektyviai veikia Britanijoje ir Amerikoje“, – sako I. Laursas.

Startuolio vadovas Mindaugas Cidzikas atkreipia dėmesį, kad platforma sudaro galimybę investuoti į startuolius kartu su profesionaliu investuotoju – rizikos kapitalo fondu ar „Verslo angelais“. „Vedantysis – pagrindinis investuotojas – dirba su startuoliu dalyvaudamas jo veikloje. Visi kiti gali jungtis kaip pasyvūs investuotojai, kurie gali ir aktyviai prisidėti savo ryšiais arba patirtimi vystant startuolio verslą ir sparčiau didinant startuolio vertę. „Platforma kaip skelbimų lenta, kurioje galima pamatyti išsamią informaciją apie startuolį bei sužinoti visas investavimo sąlygas. Susidomėjusiems investuotojams per 1–2 dienas pateikiama visa reikalinga informacija, prisijungimo prie vedančiojo investuotojo sąlygos. Šiuo metu platformoje pristatomi 4 startuolių projektai, taip pat bendradarbiaujama su kitais perspektyviais startuoliais, ieškančiais, ar jau turinčiais bent vieną investuotoją su patirtimi“, – sako M. Cidzikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.