Specialistų mokymai – IT rinkos būtinybė

Informacinių technologijų specialistai išlieka tarp paklausiausių ir geriausiai apmokamų specialybių. Dažnas girdi, jog įgudusių profesionalų šioje srityje itin trūksta. IT paslaugas teikiančios agentūros „Dizaino kryptis“ direktorė Vaiva Lukminaitė neabejoja, kad informacinių technologijų rinka išsiskiria globaliu mąstymu ir dinamika, reikalaujančia ne tik greitos reakcijos, bet ir išskirtinės darbuotojų kompetencijos bei nuolatinio mokymosi.

 Asociatyvi nuotr.
 Asociatyvi nuotr.
 Agentūros „Dizaino kryptis“ direktorė Vaiva Lukminaitė.
 Agentūros „Dizaino kryptis“ direktorė Vaiva Lukminaitė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2017, 9:33 AM

Koja kojon su IT naujovėmis

V. Lukminaitė tikina, kad nuolatinis darbuotojų ugdymas yra vienas svarbiausių įmonės prioritetų. „Dizaino kryptyje“ kiekvienais metais sudaromas darbuotojų ugdymo planas, į kurį įtraukiami išoriniai ir vidiniai mokymai, savarankiškas mokymasis, praktinės užduotys.

Anot įmonės vadovės, žinių atnaujinimas turėtų būtų aktualus visiems specialistams, nepaisant to, kiek metų jie dirba pasirinktoje srityje: „Ekspertams reikia nuolat atnaujinti turimas žinias, domėtis naujovėmis ir pasikeitimais, o taip pat plėsti savo kompetenciją įgyjant nišinę specializaciją arba didinant universalius gebėjimus, pavyzdžiui, gerinant vadovavimo ir lyderystės įgūdžius. Jauniesiems IT specialistams reikalingos bazinės žinios apie įvairias projektų ir informacinių sistemų gamybos procesų valdymo metodikas bei priemones, praktinį informacinių technologijų kūrimą ir jų pritaikymą“, – įsitikinusi pašnekovė.

Darbuotojai „Dizaino kryptyje“ pasirenka įgyti naujų kompetencijų mokydamiesi įvairių programavimo kalbų, projektų valdymo pagal PMP (projektų valdymo profesionalų, angl. „Project Management Professional“ – aut. past.), „Agile“ metodikas, dizaino kūrimo ir pan. Taip pat dalyvauja ir mokymuose apie pasikeitimus IT srityje ar ISO standartus.

V. Lukminaitė sako, jog itin svarbu suprasti darbuotojų lūkesčius, poreikius ir sukurti sąlygas, kurios žmogų skatintų tobulėti: „Nustatome organizacijos tikslus, o jau pats darbuotojas renkasi, kaip juos pasiekti, ir yra už tai atsakingas – leidžiame jam pasirinkti individualų planą“, – pasakoja V. Lukminaitė.

Pasinaudojo finansavimu mokymams

„Dizaino kryptis“ vadovė pasakoja, kad įmonė darbuotojų mokymams dalinai finansuoti pasinaudojo Ūkio ministerijos administruojama Europos Sąjungos investicijų priemone „Kompetencijų vaučeris“. Ši priemonė – negrąžintina subsidija, suteikianti galimybę gauti finansavimą darbuotojų mokymams, tuo metu, kai jo reikia, ir ta apimtimi, kurios reikia.

„Pasinaudoti ES finansavimu darbuotojų mokymams pabandėme pirmą kartą ir likome maloniai nustebinti, nes dokumentų pildymas ir pateikimas buvo iš tiesų labai paprastas, viską atlikome savarankiškai. Geriausi atsiliepimai apie bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ paslaugų kokybę: gavome individualų dėmesį, profesionalias konsultacijas ir operatyvius atsakymus į pateiktus klausimus. Net sprendimas dėl finansavimo skyrimo buvo priimtas vos per keletą dienų“, – džiaugiasi pašnekovė.

Priemone gali pasinaudoti privatūs juridiniai asmenys ir valstybės arba savivaldybės įmonės, veikiančios ne trumpiau kaip vienerius metus. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama iki 80 proc., didelėms – 70 proc. mokymų išlaidų sumos. Vienam pareiškėjui maksimali mokymų kompensacija metams yra 4 500 eurų.

Daugiau informacijos apie priemonę „Kompetencijų vaučeris“ rasite Ūkio ministerijos, INVEGA, VšĮ „Versli Lietuva“ bei ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.