Nuo šiol oficialiai minėsime Pagarbos mokesčių mokėtojams dieną

 

Ž.Šilėnas - Pagarbos mokesčių mokėtojams dienos paskelbimo atmintina diena sumanytojas. 
Ž.Šilėnas - Pagarbos mokesčių mokėtojams dienos paskelbimo atmintina diena sumanytojas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-21 12:38

Kiekvienais metais gegužės 11-ąją Lietuvoje nuo šiol bus minima Pagarbos mokesčių mokėtojams diena. Tokiam siūlymui pritarė Seimas ir Prezidentė.

Pagarbos mokesčių mokėtojams dienos paskelbimo atmintina diena iniciatorius – Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas. 

„Mokesčių mokėtojų mokami mokesčiai yra valstybės finansų pagrindas. Pagarbos mokesčių mokėtojui diena skirta pagerbti šį piliečių indėlį”, – peticijoje Seimui teigia Ž.Šilėnas. 

Vidutinę algą uždirbantis lietuvis mokesčiams sumoka daugiau nei maistui, būstui ir drabužiams kartu sudėjus. Būtent piliečiai, mokėdami mokesčius, apmoka valstybės veikimą ir viešąsias paslaugas. 

Mokesčiai yra ir vienas svarbiausių klausimų Lietuvos gyventojams. Eurobarometro tyrimas rodo, kad penktadalis šalies gyventojų mokesčius įvardija kaip vieną pagrindinių aktualijų. 

„Būtent gegužės mėnesį šalies gyventojai teikia metines gyventojų pajamų deklaracijas, todėl padidėja mokesčių klausimo aktualumas viešajame šalies gyvenime. Pagarbos mokesčių mokėtojui diena didins supratimą, kaip veikia mokesčių sistema, ir informuotumą, kur jų mokesčiai yra panaudojami”, – teigia Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas.

Iš viso atmintinomis dienomis yra paskelbta daugiau kaip 60 dienų. Pagal įstatymą, atmintina diena – reikšminga diena, susijusi su esminiais Lietuvos valstybingumui įvykiais, visuotinių vertybių propagavimu, atminimo kultūros ir gyvosios istorijos išsaugojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.