Netikėtas posūkis – maisto prekių pardavėjai imasi statybų verslo

Prekybos srityje vis aštrėjant konkurencijai, Vokietijos parduotuvių „Aldi“ šeimininkai mėgins įsitvirtinti kitoje srityje. Kadangi Vokietijos sostinėje Berlyne nekilnojamojo turto (NT) paklausa dėl didelės imigracijos ir naujų namų stygiaus šiuo metu itin aukšta, „Aldi Nord“ paskelbė virš Berlyne esančių savo parduotuvių susiruošę pastatyti 2 tūkst. butų.

 Prekybininkai skelbia, kad naujieji butai bus skirti nuomotis studentams ir kitiems, kuriems reikia būsto už palyginti nedidelę kainą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prekybininkai skelbia, kad naujieji butai bus skirti nuomotis studentams ir kitiems, kuriems reikia būsto už palyginti nedidelę kainą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2018, 10:04 AM

Antstatai iškils virš 30-ies „Aldi“ parduotuvių. Virš dviejų parduotuvių butų statybos jau pradėtos, praneša dw.com.

Prekybininkai skelbia, kad naujieji butai bus skirti nuomotis studentams ir kitiems, kuriems reikia būsto už palyginti nedidelę kainą.

„Aldi Nord“ kaip ir kitos mažesnių kainų parduotuvės imasi statyti didesnes, iki 1,4 tūkst. kv. metrų parduotuves. Jos trečdaliu didesnės nei dabartinės. Taip viliamasi pirkėjams pasiūlyti didesnį prekių asortimentą ir dėl to sėkmingiau konkuruoti su pirmaujančiais prekybos tinklais „Rewe“ ir „Edeka“.

„Aldi Nord“ teigė, kad parduotuvių, virš kurių iškilę butai, jau stovi Hamburge, panašių pavyzdžių galima rasti ir Didžiojoje Britanijoje. Čia butus virš savo parduotuvių Londone yra pastatę parduotuvių tinklai „Tesco“ ir „Sainsbury‘s“.

Berlyno miesto valdžiai „Aldi Nord“ idėja įtiko, todėl ji sakė norinti paskatinti statyti daugiau gyvenamųjų plotų virš parduotuvių.

Vokietijos sostinėje šiuo metu gyvena 3,5 mln. žmonių, tačiau skaičiuojama, kad iki 2035 m. bus jau 4 milijonai. Kai kuriais skaičiavimais, 4 mln. gyventojų skaičių Berlynas pasieks netgi dešimtmečiu anksčiau. Kad patenkintų poreikį, mieste iki 2030 m. turi atsirasti 194 tūkst. namų.

Taip būtų galima ne tik miestiečius aprūpinti pastoge, bet ir pristabdyti itin sparčiai kylančias NT pardavimo ir nuomos kainas. Dabar kai kuriose Berlyno vietose nuomos kainos per metus paauga 10 procentų. Praėjusį lapkritį Vokietijos centrinis bankas „Bundesbank“ įspėjo apie stipriai įkaitusią visos šalies NT rinką. Tai lėmė pastaraisiais metais stipriai kilusios NT kainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.