Tvariausių pasaulio kompanijų sąraše – antroji „Neste“ vieta

Tvariausių pasaulyje kompanijų sąraše „The Global 100“ Suomijos korporacija „Neste“ pasiekė aukščiausią kada nors užimtą – 2-ąją – vietą. „Neste“ į šį sąrašą pateko jau 12-ą kartą ir yra ilgiausiai jame esanti energetikos kompanija pasaulyje.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2018, 10:41 AM

Dyzeliną iš atsinaujinančių šaltinių gaminanti „Neste“ ir toliau lieka pirmaujanti energetikos sektoriaus kompanija. Šį kartą „The Global 100“ aukštesnę vietą užėmė tik Prancūzijos programinės įrangos bendrovė „Dassault Systemes“.

Strateginių sprendimų rezultatai

„Neste“ šuolį iš 23-iosios vietos į 2-ąją nulėmė geri kompanijos veiklos rodikliai, nuolatinis darbas matuojant į aplinką išskiriamų teršalų kiekį ir orientacija į atsinaujinančiosios energetikos sprendimus. Taip pat – naujasis rodiklis „Green revenue“ (liet. – „Žaliosios pajamos“), leidęs šioje srityje pirmaujančioms kompanijoms išsiskirti iš kitų.

„Antroji vieta „The Global 100“ sąraše reiškia ne pralaimėjimą, kaip būtų ledo ritulyje ar futbole, o tikrą pergalę – šis pasiekimas mums labai svarbus. Sveikinti reikia ir visus mūsų darbuotojus, ir partnerius, prisidėjusius prie nuolatinio mūsų veiklos tvarumo didinimo“, – sako „Neste“ prezidentas ir generalinis direktorius Matti Lievonen.

Didžiausią indėlį į kompanijos veiklos tvarumą įnešė sprendimai, leidžiantys perdirbti atliekas ir iš jų gaminti aukščiausios kokybės degalus. Tarp jų – ir „Neste MY“ dyzelinas, gaminamas tik iš atsinaujinančių šaltinių. Naudojant tokius degalus, šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų kiekis reikšmingai sumažėja. 2016 m. iškastinį kurą pakeitus „Neste MY“ dyzelinu, į aplinką išmetamų teršalų kiekis sumažėjo 6,7 mln. tonos. Tai – lyg metams iš miestų gatvių pašalinti 2,4 mln. automobilių arba dvigubai daugiau, nei važinėja Berlyne. Palyginimui – Lietuvoje registruota kiek daugiau nei 1,5 mln. automobilių.

Mūsų šalyje prekiaujama naujos kartos dyzelinu „Neste Pro Diesel“, kurio sudėtyje yra ne mažiau kaip 15 proc. dyzelino, pagaminto iš atsinaujinančių šaltinių. Naudojant šį dyzeliną šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos sumažėja iki 20 proc. Taip pat sumažėja į aplinką patenkančių azoto oksidų, kietųjų dalelių ir angliavandenilių kiekis.

Vertino beveik 6 tūkst. kompanijų

„Esame pasiryžę ir toliau kelti iššūkius sau ir savo partneriams. Mums jau pavyko sumažinti transporto sektoriaus priklausomybę nuo iškastinio kuro. Dabar žengiame į aviacijos ir chemijos sektorius, siekiame panašaus indėlio į aplinkosaugą, norime padėti jiems prisitaikyti prie vykstančių pokyčių“, – sako M. Lievonen.

Sudarant tvariausių pasaulio kompanijų sąrašą „The Global 100“ šiais metais buvo įvertintos 5900 kompanijų, veikiančių skirtinguose sektoriuose visame pasaulyje, kurių pajamos siekė mažiausiai 1 mlrd. JAV dolerių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.