Pasaulio rinkose vyksta „būtinos korekcijos“ – TVF vadovė

Pasaulio finansų rinkose pastaruoju metu stebimas kintamumo šuolis yra „būtinos korekcijos“, pareiškė Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde.

TVF vadovė Ch.Lagarde.<br>AP nuotr.
TVF vadovė Ch.Lagarde.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2018, 8:02 AM

„Rinkos svyravimai, kuriuos stebėjome pastarosiomis dienomis, nekelia man nerimo. Tie pokyčiai rinkoje, mūsų nuomone, aiškiai buvo būtinos rinkos korekcijos“, – pareiškė ji Dubajuje surengtame Pasaulio vyriausybių forume.

Pagrindiniai JAV akcijų indeksai penktadienio vakare pakilo ir sugebėjo sumažinti per savaitę patirtus nuostolius, tačiau Europos ir Azijos akcijų rinkos fiksavo didelį nuosmukį.

„Nesutelkčiau dėmesio į tai, kas vyko kelias pastarąsias dienas. Sutelkčiau dėmesį į būtinus pokyčius, kuriuos reikia įgyvendinti, ir į poreikį sutaisyti stogą“, – pareiškė Ch. Lagarde.

Arabų šalis TVF vadovė paragino sumažinti subsidijas ir darbo užmokestį viešajame sektoriuje, kad būtų galima suvaldyti išlaidas, užtikrinti tvarų augimą ir kurti darbo vietas.

Ji teigiamai įvertino „daug žadančias“ reformas, kurių ėmėsi kai kurios arabų valstybės, tačiau pabrėžė, jog reikia padaryti daug daugiau, kad būtų išspręstos rimtos ekonominės ir socialinės problemos.

Mažos naftos kainos slegia naftą eksportuojančių arabų šalių finansus, tuo tarpu naftą importuojančioms šalims tenka susidurti su tokiais iššūkiais kaip skolos augimas, nedarbas, konfliktai, terorizmas ir pabėgėlių srautai, pažymėjo TVF vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.