Prie Lietuvos gynybos pramonės jungiasi vienas žymiausių japonų gamintojų YKK

Pasaulinio garso japonų užtrauktukų gamintojas, kurio produkciją žyminčias raides YKK šiandien rastume ant daugelio kelnių, džemperių ar kuprinių užtrauktukų, jungiasi prie Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos ir ketina plėtoti savo veiklą gynybos ir saugumo sektoriuje.

 Japonijos gamybos įmonių grupė „Yoshida Kogyo Kabushikikaisha“ (YKK), veikianti 71 pasaulio šalyje ir turinti per 45 tūkst. darbuotojų, Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos nare tapo per Lietuvoje veikiančią „YKK Poland“ atstovybę.<br> Įmonės nuotr.
 Japonijos gamybos įmonių grupė „Yoshida Kogyo Kabushikikaisha“ (YKK), veikianti 71 pasaulio šalyje ir turinti per 45 tūkst. darbuotojų, Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos nare tapo per Lietuvoje veikiančią „YKK Poland“ atstovybę.<br> Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 1:17 PM

Japonijos gamybos įmonių grupė „Yoshida Kogyo Kabushikikaisha“ (YKK), veikianti 71 pasaulio šalyje ir turinti per 45 tūkst. darbuotojų, Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos nare tapo per Lietuvoje veikiančią „YKK Poland“ atstovybę. Šis padalinys atstovauja gamintojui ir vykdo pardavimus Baltijos šalių rinkose.

Įmonių grupė YKK jau beveik aštuonis dešimtmečius laikoma vienu patikimiausių drabužių užtrauktų ir kitų gaminių užsegimų sprendimų gamintojų pasaulyje. Skaičiuojama, kad YKK kasmet pagamina apie 7 mlrd. vienetų įvairių užtrauktukų, arba daugiau nei pusę visų užtrauktų kiekio, kuris kasmet pasiekia rinką pasauliniu mastu.

„Mes didžiuojamės, kad turbūt kiekvienas lietuvis savo drabužių spintoje rastų drabužių ar galanterijos gaminių su YKK ženklu, – teigia „YKK Poland“ Lietuvos padalinio komercijos direktorius Romas Motužis. – Mūsų technologiniuose procesuose nuolat diegiama daug sudėtingų procesų bei naujovių, todėl savo ilgametę gamybos patirtį galime pritaikyti kur kas plačiau, nei kasdienės aprangos gamyboje. Viena tokių sričių, kurioje plėtojame savo veiklą, yra gynybos ir saugumo pramonė, kuriai siūlome išskirtiniams poreikiams bei naudojimo sąlygoms pritaikytą inovatyvią produkciją.“

Pasak R. Motužio, įmonė gynybos ir saugumo pramonei gamina nedegius ir vandenį atstumiančius užtrauktukus, vandens nepraleidžiančias spaudes, plastikines dalis ir kt. elementus, kuriuos galima panaudoti siuvant specifinius kostiumus, karinę bei asmens saugumui skirtą aprangą. YKK produkciją jau daug metų naudoja įvairių NATO šalių kariuomenės bei gynybos ir saugumo pramonė.

„Džiaugiamės, kad prie gynybos ir saugumo sektoriaus Lietuvoje jungiasi pasaulinis rinkos lyderis YKK – tai patvirtina, kad mūsų asociacija įgyja globalių rinkos žaidėjų pripažinimą, – sakė Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos direktorius Rosvaldas Gorbačiovas. – Smagu, kad Lietuvos ir užsienio įmonės mato didelį potencialą ir nori savo pasaulyje pripažinta produkcija ir inovatyviais sprendimais prisidėti prie mūsų šalies gynybos ir saugumo stiprinimo.”

LGSPA šiuo metu vienija apie 50 narių, kurie atstovauja daugiau nei 100 įmonių ir institucijų. Į asociaciją susibūrusios žinomos Lietuvos ir užsienio bendrovės eksportuoja daugiau nei 90 proc. paslaugų bei pagaminamos produkcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.