ES investicijų atveriamos perspektyvos: nuo smulkių verslų iki tarptautinio masto projektų

Europos Sąjungos (ES) investicinių fondų lėšas sėkmingai investuoja ne tik valstybinės įstaigos, bet ir regionų bendruomenės bei pavieniai žmonės, pradedantys savo verslą, kuriantys bendrijas, ieškantys tarptautinių partnerių. Tai rodo jau dešimtą kartą LR Finansų ministerijos organizuojamo geriausių ES investicinių projektų vykdytojų konkurso „Europos burės“ pirmosios paraiškos, šiemet peržengusios šalies ribas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-16 14:13

„ES investicijų lėšos skiriamos įvairiausioms sritims: nuo bazinės infrastruktūros gerinimo iki išmaniųjų technologijų vystymo ir rizikos kapitalo. Jos prisideda prie mokslo ir inovacijų pažangos kūrimo, skatina smulkiojo verslo plėtrą, darbo vietų kūrimą, taip pat prisideda prie vietinių ir užsienio investicijų pritraukimo, didina verslo konkurencingumą ir sudaro prielaidas spartesniam ekonomikos augimui. Tradiciniais apdovanojimais siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į įgyvendintus realius pokyčius, taip pat skatiname aktyviai domėtis ES investicijų finansuotais projektais savo regionuose ir aktyviau naudotis projektų rezultatais“, – teigia Finansų ministerijos Investicijų departamento direktorius Ramūnas Dilba.

Organizatorių teigimu, konkursas „Europos burės“ padeda atrasti ir visuomenei pristatyti įdomiausius šalyje smulkaus verslo projektus, pažangiausių inovacijų medicinos, verslo ar kitose srityse kūrėjus bei taikytojus, į tarptautines rinkas įsiveržusius vietinius startuolius.

„Šis konkursas yra galimybė atrasti ir susipažinti su Lietuvoje vykstančiais pažangos procesais. Vykstant registracijai iš projektų vykdytojų pateiktos informacijos matome, kad mūsų šalyje kuriami analogų pasaulyje neturintys reabilitaciniai treniruokliai, vystomi dirbtinio intelekto produktai, lietuviškų prekių galima įsigyti net Dramblio Kaulo Krante, o asmeninį pomėgį fotografuoti paversti verslu su moderniausia įranga ir darbo vietomis“, – sako Finansų ministerijos Investicijų departamento direktorius Ramūnas Dilba.

Šiais metais pirmą kartą „Europos burės“ tampa tarptautiniu renginiu ir kviečia projektus registruoti nominacijai „Už Baltijos regiono stiprinimą“, įgyvendinamus ne tik Lietuvoje, bet Latvijoje ir Estijoje. Ši nominacija skirta projektams, stiprinantiems Baltijos jūros regiono bendradarbiavimą ir skatinantiems tvarų Baltijos šalių augimą.

„Nuo šių metų konkursas tampa atviras visoms trims Baltijos šalims. Tai skatins projektų vykdytojus dalintis patirtimi ir matyti kaimyninėse šalyse ES investicijomis kuriamus pokyčius“, – sako Finansų ministerijos Investicijų departamento direktorius Ramūnas Dilba.

Įgyvendinamų projektų, finansuojamų 2014–2020 m. ES investicinio laikotarpio lėšomis, vykdytojai kviečiami aktyviai dalyvauti konkurse ir registruoti savo įgyvendinamus projektus vienai iš 7 nominacijų. Registracija projektų vykdytojams vis dar atvira konkurso internetiniame tinklalapyje.

Iš užsiregistravusių projektų kompetentinga komisija išrinks tinkamiausius kiekvienai nominacijai, o tuomet visuomenė balsuos internetu ir išrinks geriausius. Finansų ministerija skatina projektų vykdytojus aktyviai registruotis, o gyventojus – domėtis jų aplinkoje įgyvendinamais pokyčiais.

Registracija projektams vyksta iki 2018 kovo 20 d., o internetinis balsavimas prasidės 2018 m. balandį. Nugalėtojai bus apdovanoti 2018 m. gegužės 24 d. Klaipėdoje vyksiančiuose „Europos Burių 2018“ apdovanojimuose.

Konkurso registraciją ir išsamią informaciją apie 2014 – 2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijas Lietuvoje galima rasti tinklalapyje https://www.esinvesticijos.lt/lt/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.