Tapetų įmonę turinti moteris: „Darbas mus padarė laimingais“

„Tapetai pasirinko mus, o ne mes juos“, – sako daugiau nei prieš 20 metų verslą sukūrusi Laimutė Kulšienė.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 2:48 PM

Prekyba tapetais, skirtingos jų rūšys, spalvos, ornamentai Laimutę tiesiog pakerėjo.

„Kaip šiandien pamenu pirmuosius pardavimus. Vokiškais tapetais prekiaudavome tiesiai iš autobusiuko“, – prisiminimais dalijasi įmonės UAB „Laivira“ vadovė Laimutė.

Tiesa, prisimindama pirmuosius įmonės įkūrimo metus Laimutė sako, kad ją buvo apėmęs baimės jausmas.

„Visi tyrimai rodo, kad lietuviai labai nori kuri verslą, bet labai bijo. Pradėdama verslą bijojau, kad mums nepasiseks. Dabar suprantu, kad visos baimės kyla iš nežinojimo. Man labai pasisekė, kad verslą padėjo kurti mano vyras. Atsiradus bendram tikslui mūsų šeima tapo vieninga – daug dirbome ir visą laisvalaikį skyrėme savo verslui. Darbas mus padarė laimingais“, – sako L. Kulšienė.

Šiandien verslininkė džiaugiasi: su laiku autobusiuką pakeitė mažmeninės prekybos parduotuvės, o kelias kolekcijas – daugiau nei 10 tūkst. skirtingų tapetų rūšių esančių parduotuvėse bei sandėliuose.

Daugiau nei prieš dvidešimt metų tapetus Vokietijos, Italijos gamyklose pirkti ir importuoti į Lietuvą pradėjusi bendrovė iš viso šalyje turi 6 mažmenines parduotuves –dvi Kаune, Vilniuje ir po vieną Utenoje, Kėdainiuose bei Alytuje. Taip pat prekiauja ir internetu.

– Laimute, kuo jūsų tapetų įmonė yra ypatinga?

– Mes esame ypatingai atviri naujovėms ir mums be galo svarbu pasikeitęs vartotojų elgesys – išaugęs individualių konsultacijų ir aptarnavimo poreikis. Mes pastebime, kad kiekvienas klientas nori gauti išskirtinį dėmesį, profesionalią konsultaciją, teisingą kainą ir nepriekaištingą kokybę. Dėl šios priežasties susidomėjome ypatingai inovatyviu mūsų partnerių sukurtu produktu – „Ecodeco” tapetais. Tai unikali tapetų gamybos technologija, įkūnijanti ekologišką požiūrį į savo namus ir aplinką. Lietuvių chemikų sukurta ekologiška medžiaga tapetams.

– Prieš 20 metų tapetai buvo išties madingi, bene kiekvienų namų sienos buvo jais išklijuotos. O kaip yra dabar?

– Tapetai neabejotinai madingi ir dabar. Netgi jaučiame jų renesansą. Tapetų pasirinkimas yra didžiulis, interjero dizaineriai skatina renkantis interjerą nesivadovauti vien populiariausiais praktiškumo ir grožio kriterijais – tinkami tapetai gali ne tik padidinti erdvę ar suteikti jaukumo, bet ir prisidėti prie gyventojų sveikatos gerovės. Jie suteikia namams daug gyvybės, spalvų, originalumo, gali puikiai prisidėti prie interjero užbaigtumo sukūrimo, nes iš gausybės tapetų galima rasti tokių, kurie sustiprintų bei puikiai atspindėtų klasikos, moderno ar skandinaviško minimalizmo interjero stilių.

–Ar produktų asortimentas dažnai keičiasi, nes pavyzdžiui, atsiranda naujesnių, geresnių ar šiuolaikiškesnių produktų?

– Kiekvienais metais visi stipriausi ir žymiausi tapetų gamintojai skiria labai daug laiko bei energijos naujų kolekcijų pristatymui. Kiekviena gamykla kasmet išleidžia daugiau nei 80 skirtingų tapetų kolekcijų. Gamintojai stengiasi kurti tapetus, atspindinčius visas paskutinių madų tendencijas. Kolekcijas jie kuria kartu su žymiausias dizainerių namais. Tai jau nieko nestebina.

– Kaip kuriant verslą pavyko susidoroti su finansiniais iššūkiais?

–Su UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) suteikta garantija mums lengviau pavyko gauti paskolą iš banko. Be to, pasinaudojome galimybe kompensuoti dalį faktiškai sumokėtų paskolos palūkanų (red., priemonė „Dalinis palūkanų kompensavimas“, finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis), kas iš tiesų palengvino verslo plėtrą.

– Laimute, verslui vadovaujate jau daugiau nei 20 metų, turite įgijusi daugybę patirties. Ko gero, teko patirti ir šalto, ir karšto. O ką galėtumėte patart jauniesiems verslininkams?

– Svarbiausia yra atkaklumas ir žinių siekimas. Žinoma, norėčiau palinkėti jaunimui drąsos pradėti verslą turint originalių idėjų ir ypač stipriai tikėti savo idėja. Nė sekundės nedvejoti. Esu įsitikinusi, kad tikint tuo, ką darai, verslas savaime rutuliosis sėkmingai. Tiesa, svarbu nepamiršti nuoseklumo.

– Kas nuosavame versle jus labiausiai džiugina?

– Dirbdami šioje srityje kartais sau leidžiame rizikuoti ir pristatyti rinkai drastiškus ar neįprastus sprendimus, tai tikrai „veža“. Be to, galimybė patiems spręsti, kokia produkcija prekiauti, kokius tapetus rinktis velniškai džiugina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.