Skamba absurdiškai, tačiau viskas paaiškėja, kai pasigilini į prancūzų meilę duonai.
Ši tauta į duoną žiūri labai rimtai: ištisi aprašai skirti nusakyti, kaip kokia duona turi būti vadinama, nepamiršta nurodyti ir to, kada ir kaip dažnai kepyklos gali būti atidarytos.
Vienas tokių įstatymų, galiojantis Prancūzijos Obo regione, numato, kad kepyklos privalo būti uždarytos bent vieną dieną per savaitę, rašo cnn.com.
Todėl kai vietos kepėjas Cedricas Vaivre per turistų gausų 2017 m. vasaros sezoną ryžosi plušėti ištisą savaitę, jis buvo nubaustas nemenka 3 tūkst. eurų bauda.
Kepėją palaikantys Liuzinji prie Barso gyventojai siekia, kad bauda būtų panaikinta, o 1994 m. gruodžio 15-ąją priimtas teisės aktas – pakeistas. Idėją palaikančioje internetinėje peticijoje surinkta daugiau nei 2 tūkst. parašų. Tai įspūdinga, ypač turint omenyje, kad visame Liuzinji prie Barso 2014 m. duomenimis gyveno 2 tūkst. žmonių.
Kepėjas C.Vaivre prancūzų radijui aiškino nesutinkantis su bauda, o tai, kad jis dirbo visą savaitę be pertraukų, tėra jo meilės darbui išraiška.