Dešimtąsias „Europos bures“ gena permainų vėjas

 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 12:36 PM

Europos Sąjungos (ES) fondų investicijos koncentruojamos smulkaus verslo projektams įgyvendinti, taip pat prekių, paslaugų eksporto geografijai plėsti bei naujų žmogiškųjų gebėjimų ir kompetencijų ugdymui.

Tokias tendencijas atskleidė jau dešimtajam „Europos burių“ konkursui pateiktos ES finansuojamų projektų vykdytojų paraiškos: didžiausia konkurencija tarp ES investicijų projektų vyks nominacijoje „Už suteiktas galimybes augti“. Joje pirmajame konkurso etape varžosi net 9 projektai.

„Kaip investicijos keičia Lietuvos veidą matome ir jaučiame, bet šių metų „Europos burių“ apdovanojimams pateiktos paraiškos leidžia užfiksuoti gerokai mažiau matomus pokyčius. Jei, tarkime, pernai daugiausia pateiktų projektų buvo orientuoti į aplinkos grąžinimą ir varžėsi nominacijoje „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“, tai šiemet paraiškų skaičiumi lyderiauja nominacijos „Už suteiktas galimybes augti“ bei „Už investicijas į žmogų“. Tai tvarus ir ilgalaikis pokytis, kurio naudą bus galima jausti tikrai ilgai“, – įsitikinęs apdovanojimus rengiančios Finansų ministerijos Investicijų departamento direktorius Ramūnas Dilba.

Pasak jo, į akis krenta ir pateiktų projektų geografinė bei sektorių įvairovė. Tiesa, pagal paraiškų skaičių lyderiaujančiu išlieka Vilniaus regionas.

„Tarp paraiškas apdovanojimams pateikusiųjų matome ne tik projektus iš didžiųjų Lietuvos miestų ar valstybinių įstaigų paraiškas, bet ir išradingus smulkius regioninius verslus, inovacijas, galinčias nustebinti visą Europą. O įmonės, pretenduojančios laimėti burę „Už proveržį į užsienio rinkas“ gali pasigirti itin plačia eksporto geografija nuo JAV iki Japonijos“, – projektų įvairovę pabrėžia Ramūnas Dilba.

Iš viso projektai varžysis net septyniose skirtingose nominacijose iš kurių viena – tarptautinė. Nominacijoje „Už Baltijos regiono stiprinimą“ bus apdovanotas projektas, stiprinantis Baltijos jūros regiono valstybių bendradarbiavimą bei užtikrinantis tvarų Baltijos jūros valstybių-kaimynių augimą. Šiai nominacijai savo projektus teikti galėjo ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos projektų vykdytojai.

„Šiemet išaugo ne tik nominacijų, bet ir paraiškų skaičius – sulaukėme net 40, tad komisijai tikrai bus iš ko atrinkti pačius geriausius projektus. Tradicija tapę apdovanojimai skatina ne konkurenciją tarp projektų vykdytojų, o siekia suvienyti bendram tikslui, ir leidžia pamatyti, ką nuveikėme“, – teigia R. Dilba.

Konkurso „Europos burės“ vertinimo komisiją šiemet sudaro: Lietuvos pramoninkų konfederacijos (LPK) vykdomoji direktorė Giedrė Švedienė, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto vyr. lektorius Žygimantas Mauricas bei žurnalistas, „Žinių radijo“ laidų vedėjas Aurimas Perednis ir naujienų agentūros BNS vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis.

Balandžio 4 d., visuomenei bus pristatyti 23 konkurso finalininkai, iš kurių geriausius rinks visuomenė internetiniame balsavime puslapyje www.esinvesticijos.lt. Jis vyks iki balandžio 27 d., o gegužės 24 d. Klaipėdos koncertų salėje įvyks oficiali „Europos burių“ apdovanojimų ceremonija.

Daugiau informacijos: https://www.esinvesticijos.lt/lt/europos-bures-2018

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.