Nežino, ko laukti – kavinės jau panikuoja dėl ateinančios vasaros

Sugriežtinta alkoholio pardavimo tvarka prieš artėjantį vasaros sezoną kavinių ir barų savininkų optimistiškai nenuteikia. Visgi labiausiai baiminamasi 2020-ųjų, kai bus uždrausta išduoti sezonines licencijas prekiauti alkoholiu paplūdimiuose.

Verslininkams dėl draudimų pikta – ypač aktuali situacija pajūryje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Verslininkams dėl draudimų pikta – ypač aktuali situacija pajūryje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 10:24 AM

Pasak Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidento Raimondo Prankos, esama tvarka yra gana sudėtinga ir kartu absurdiška. „Terasoms, kurios yra prie pastatų, problemų neiškyla. Problemų kyla atskiroms terasoms. Kai bus uždrausta pardavinėti alkoholį paplūdimiuose – kirs skaudžiai. Su tokia pataisa valdžia perlenkė lazdą. Kol kas vienintelė problema, kad alkoholio negali įsigyti asmenys iki 20 metų. Dėl įstatymų mes visada dejuojam. Tik dabar valdžia priėmė labai kvailus įstatymus, tai pagal juos ir gyvensim“, – „Vakarų ekspresui“ sakė R.Pranka.

Jis neatmetė, jog dėl atsiradusių naujų draudimų barams ir kavinėms vasara nebus tokia pelninga kaip anksčiau.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė taip pat sutiko, kad verslininkams didelį galvos skausmą kelia naujos pataisos ir draudimai.

„Verslininkams dėl draudimų pikta. Ypač aktuali situacija pajūryje, kai uždraus prekybą alkoholiu. Bet su verslu jau padiskutavome, kad prie jūros gal ir nėra būtinybės vartoti alų. Tik tiek, kad įstatymas apima visus vandens telkinius. Taip kyla keblumų, nes yra restoranų, kurie – ant vandens“, – sakė E.Šiškauskienė.

Šiais metais pasikeitė reglamentavimas – maitinimo įstaigoms bus leidžiama staliukus į lauką išnešti nuo balandžio 1 d. iki spalio pabaigos. Anksčiau tokia tvarka reglamentuojama nebuvo. Pasak Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiojo specialisto Rimanto Armono, šiuo metu yra išduoti šeši leidimai aptarnavimo vietoms išplėsti. Paprastai vasaros sezonu išduodama apie 100 leidimų. Tiek tikimasi išduoti ir šiemet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.