Atiduok balsą už geriausius ES investicijų projektus – prasideda konkursas „Europos burės“

Jau dešimtą kartą visuomenė kviečiama ne tik susipažinti su įdomiausiais, originaliausiais bei efektyviausiais Europos Sąjungos (ES) investicijų projektais, bet ir rinkti savo favoritus net aštuoniose jau tradiciniais tapusių apdovanojimų „Europos burės“ nominacijose. Šiemet konkursas ypatingas tuo, jog pirmą kartą paraiškas galėjo teikti ir Latvijos bei Estijos projektų vykdytojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2018, 2:41 PM

„Europos burių“ balsavime varžosi tie ES investicijų projektai, kurie įveikė pirmąjį komisijos atrankos etapą ir buvo atrinkti už originalias idėjas, efektyvias investicijas į žmogų ar aplinką, atvertas naujas eksporto galimybes. Šiemet iš daugiau nei 50 dalyvaujančių projektų komisija visuomenės verdiktui pateikia 30 išskirtinius projektus“, – sako Finansų ministerijos Investicijų departamento direktorius Ramūnas Dilba.

Konkurse dalyvauja projektai iš Vilniaus, Telšių, Alytaus, Klaipėdos bei kitų regionų. Didžiausia konkurencija pirmajame etape vyko nominacijoje „Už suteiktas galimybes augti“ – čia varžėsi net 9 projektai.

„Komisija savo darbą jau atliko, o dabar kviečiame visuomenę visą balandžio mėnesį aktyviai balsuoti ir rinkti savo favoritus net aštuoniose kategorijose. Tik jūs nuspręsite, kurios įmonės proveržis į užsienio rinkas buvo ryškiausias, kurio miesto viešosios infrastruktūros projektas – efektyviausias, o kuri smulkaus verslo idėja – pati įdomiausia. Jūsų palaikymas projektų vykdytojams – tai paskata tobulėti, ieškoti naujų sprendimų, generuoti unikalias idėjas ir toliau“, – įsitikinęs Ramūnas Dilba.

Organizatorių teigimu, nors tarptautinė nominacija „Už Baltijos regiono stiprinimą“ pirmą kartą įsteigta tik šiemet, joje varžosi net penki unikalūs projektai iš Latvijos, Estijos bei Lietuvos.

„Visi projektai skirtingi, bet jie puikiai atskleidžia ir leidžia pamatyti ES investicijas skirtingose šalyse, ir pajusti, kad su kaimynais turime tikrai nemažai bendrumo. Be to, geros idėjos greitai sklinda bei gali būti pritaikytose ir kitose šalyse. Šio jau dešimtmetį gyvuojančio konkurso stiprybė – projektų vykdytojų bendradarbiavimas, noras dalintis gerąja patirtimi ir mokytis vieniems iš kitų“, – teigia R. Dilba.

Konkurso „Europos burės“ vertinimo komisiją šiemet sudaro Giedrė Švedienė, Lietuvos pramoninkų konfederacijos (LPK) vykdomoji direktorė, taip pat, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto vyr. lektorius Žygimantas Mauricas bei žurnalistas, „Žinių radijo“ laidų vedėjas Aurimas Perednis ir naujienų agentūros BNS vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis.

Internetinis balsavimas vyks iki balandžio 27 d., o gegužės 24 d. Klaipėdos koncertų salėje įvyks oficiali „Europos burių“ apdovanojimų ceremonija.

Daugiau informacijos ir balsavimas: https://www.esinvesticijos.lt/lt/europos-bures-2018

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.