Ketverius metus diegiamas LEAN orlaivių techninės priežiūros ir remonto versle užaugino 2017-ųjų pelną

„FL Technics“, turinti 1200 darbuotojų komandą, dirbančią lėktuvų aptarnavimo angaruose Lietuvoje ir Indonezijoje bei daugiau nei 40 operatyviosios priežiūros paslaugų stočių tinkle visame pasaulyje, užbaigė praėjusius metus pasiekę daugiau nei 5,6 milijonų eurų grynojo pelno.

 „FL Technics“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.
 „FL Technics“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 10:13 AM

„Mes peržiūrėjome savo klientų portfelį. Susidėliojome prioritetus ir kryptį. Diversifikavome klientų portfelį taip, kad daugiausiai mūsų aptarnaujamų lėktuvų priklauso didžiosioms Europos valstybių avialinijoms. Taigi, daugiau nei pusė pajamų buvo būtent iš šių klientų. Šią tendenciją planuojame išlaikyti ir ateityje“, – pastebėjimais dalijosi „FL Technics“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

Jis lygino pastarųjų metų finansinius rezultatus ir su 2015 metais, kai vienas pagrindinių tuo metu klientų „Transaero“ bankrutavo ir paliko neapmokėtų skolų už 8 milijonus eurų. Tuos metus įmonė užbaigė su daugiau nei 11 milijonų eurų nuostoliu. „Tik LEAN valdymo principų laikymasis kasdieninėje veikloje (verslo valdymas, pagrįstas nuolatiniu tobulėjimu) įmonei užtikrino išlikimą sunkmečio metu, lėmė puikius praėjusius metus ir užtikrino pagrindą tvariam augimui ateityje“, – pabrėžė Ž.Lapinskas.

2017 m. „FL Technics“ įdiegė „FL Technics BAY“ sistemą (dedikuotos komandos dirba ties vienu orlaiviu) ir investavo į periodinės priežiūros personalo techninius mokymus. Šie žingsniai buvo pastebėti aukščiausio lygio Europos oro linijų. Tokių įmonių kaip Lufthansa Group („Swiss Air“, „Luxair“, „Eurowings“, „Germanwings“), „Pegasus“ ir „Corendon“ oro linijų orlaiviai yra remontuojami „FL Technics“ angaruose. Šiuo metu yra vedamos derybos su „Austrian Airlines“.

Pasak Žilvino Lapinsko, praėjusiais metais „FL Technics“ dviejuose angaruose Lietuvoje aptarnavo 27-ių oro linijų orlaivius iš 17 valstybių.

Orlaivių operatyviosios priežiūros paslaugų verslas išaugo atidarius 8 naujas stotis Vokietijoje, Ispanijoje, Latvijoje, Rusijoje ir Jungtinėje Karalystėje. „FL Technics“, kartu su dukterine įmone Jungtinėje Karalystėje „Storm Aviation“, atlieka orlaivių operatyviąją priežiūrą daugiau nei 40 operatyviosios priežiūros stočių tinkle 15-oje pasaulio šalių.

„FL Technics“ užbaigė metus atlikę 85 orlaivių modifikacijas. Techninio mokymo paslaugų sėkmė buvo pasiekta išplėtus mokymų programų apimtį (iki 170), atvėrus 7 naujas šalis (iš viso 57 mokymo vietos visame pasaulyje). 2017-ais metais „FL Technics“ išdavė beveik 5000 techninių mokymų užbaigimo pažymėjimų, leidžiančių prižiūrėti ir remontuoti orlaivius.

Kalbėdamas apie įmonės 2017 m. rezultatus, Žilvinas Lapinskas sakė: „Šie rezultatai mūsų versle buvo grindžiami komandos dėmesiu klientų veiklai ir verslo procesų efektyvinimui“.

Apie „FL Technics“

„FL Technics“ yra tarptautinė orlaivių techninės priežiūros, remonto ir aptarnavimo (MRO) paslaugų tiekėja. Įmonės veiklos kryptis sudaro operatyvioji ir periodinė orlaivių priežiūra, orlaivių komponentų ir atsarginių dalių tiekimas, variklių remontas, orlaivių inžinerinis palaikymas, techniniai mokymai. Įmonėje dirba per 1200 darbuotojų angaruose ir biuruose Vilniuje, Kaune (Lietuva), Londone (Jungtinė Karalystė), Džakartoje (Indonezija), Bankoke (Tailande) bei operatyvinės priežiūros stotyse visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.