Suderintas veterinarijos sertifikatas jautienos importui į Maroką

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo Maroko nacionalinės maisto produktų saugos tarnybos patvirtinimą, kad suderintas veterinarijos sertifikatas jautienos ir jos produktų importui iš Lietuvos į Maroko Karalystę.

 Nors preliminarus leidimas importui buvo gautas po Maroko ekspertų apsilankymo 2015-aisiais, veterinarijos sertifikatą pavyko suderinti tik dabar.<br> M.Patašiaus nuotr. 
 Nors preliminarus leidimas importui buvo gautas po Maroko ekspertų apsilankymo 2015-aisiais, veterinarijos sertifikatą pavyko suderinti tik dabar.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-25 14:13

Maroko atsakingų specialistų delegacija 2015 m. lankėsi Lietuvoje, kur VMVT bei įvairiose maisto grandinės įmonėse vertino Lietuvoje vykdomą valstybinę maisto ir veterinarijos kontrolę.

Maroko specialistai buvo supažindinti ne tik su valstybinės kontrolės sistema, bet ir atliekamais laboratoriniais tyrimais Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute.

Marokiečiai lankėsi galvijų surinkimo centre, skerdykloje, mėsos perdirbimo įmonėje bei Medininkų pasienio veterinarijos kontrolės poste.

„Nors preliminarus leidimas importui buvo gautas po Maroko ekspertų apsilankymo ir jų pateikto teigiamo įvertinimo, veterinarijos sertifikatą pavyko suderinti tik dabar. Mūsų duomenimis, praėjusiais metais į Maroką iš Lietuvos buvo eksportuota daugiau kaip 400 tonų pieno ir apie 16 tonų žuvininkystės produktų. Tikimės, kad lietuviški maisto produktai sėkmingai įsitvirtins šios Afrikos šalies rinkoje“, – komentavo VMVT direktorius Darius Remeika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.