Klaipėdos rajono savivaldybę šienaus ne ta įmonė, kuri buvo suplanuota

Konkurencijos taryba neleido Klaipėdos rajono savivaldybei patikėti pakelių šienavimo paslaugų jai priklausančiai viešajai įstaigai „Gargždų švara“.

Klaipėdos rajone kilo aistrų dėl šienavimo.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Klaipėdos rajone kilo aistrų dėl šienavimo.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-12 15:18, atnaujinta 2018-05-12 15:21

Konkurencijos taryba pranešė tokį sprendimą priėmusi paaiškėjus, kad rinkoje veikia daugiau šią paslaugą teikti galinčių įmonių.

Tarybos teigimu, savivaldybės organizuotos elektroninės užklausos, kurią ji išsiuntė šešioms pasirinktoms įmonėms, rezultatai parodė, kad yra bent trys įmonės, be „Gargždų švaros“, galinčios teikti pakelių šienavimo paslaugą savivaldybės teritorijoje.

„Be to, užklausa nebuvo organizuojama pagal savivaldybės iš anksto parengtą ir viešai paskelbtą tvarką, ji neatitiko viešumo ir skaidrumo principų. Apie šią užklausą žinojo tik tos įmonės, kurioms buvo išsiųsti elektroniniai laiškai, joje nebuvo nurodyti ir objektyvūs kriterijai, pagal kuriuos savivaldybė vertins gautus komercinius pasiūlymus“, – rašoma Konkurencijos tarybos pranešime spaudai.

Nustačiusi šias aplinkybes, Konkurencijos taryba neleido savivaldybei savo įmonei patikėti pakelių šienavimo paslaugos teikimo.

Nuo praėjusių metų liepos savivaldybės gali steigti įmonę ar patikėti naują veiklą jau veikiančioms savo bendrovėms tik gavusios Konkurencijos tarybos leidimą. Pastarieji išduodami tik tuomet, jei paskelbus konkursą paaiškėja, kad kiti rinkoje veikiantys dalyviai nesuteiktų savivaldybėms būtinų paslaugų ar prekių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.