„Kaspersky“ po kaltinimų dėl šnipinėjimo bėga iš Rusijos

Rusijoje įsikūrusi tarptautinė informacinių technologijų kompanija, viena didžiausių pasaulio kibernetinio saugumo ir antivirusinių programų produktų gamintojų „Kaspersky“ ruošiasi išsikelti į Šveicariją po to, kai jai buvo pateikti įtarimai dėl rusų hakerių mėginimo pasinaudoti programine įranga šnipinėjant klientus. Kompanijos teigimu, naujoji lokacija padės „atkurti pasitikėjimą“.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2018, 5:42 PM

Šveicariją laiko geriausiu pasirinkimu

Rusijos antivirusinės kompanijos „Kaspersky Lab“ atstovai antradienį patikino, kad jie perkelia visą savo infrastruktūrą ir valdymą į Šveicariją dėl to, kad Vakarų valdžios institucijos apkaltino juos padedant Rusijos valdžiai šnipinėti antivirusinės įrangos naudotojus.

Kompanijos teigimu, naujosios patalpos bus atidarytos jau kitais metais Ciuriche, kur jau ruošiamas „didžiulis ir sudėtingas projektas“, kuris leis „spręsti klientų problemas, perkeliant kai kuriuos duomenų saugojimo ir apdorojimo procesus į neutraų regioną“.

„Mes svarstėme net kelias vietas pirmajam mūsų „Transparency“ centrui, o Šveicarija labiausiai atitiko mūsų kriterijus, taip pat – visiško neutralumo politiką, kurios laikomės“, – sakė „Kaspersky Lab“ verslo komunikacijos ir viešųjų ryšių vadybininkas Stefanas Rojačeris.

Anot jo, kompanija labai vertina Šveicarijos propaguojamą tvirtą požiūrį į duomenų apsaugos teisės aktus.

Praėjusiais metais JAV, Didžioji Britanija ir Lietuva patarė vyriausybinėms organizacijoms, įmonėms ir privatiems vartotojams nustoti naudoti „Kaspersky“ programinę įrangą, nurodydamos kai kuriuos saugumo trūkumus.

Vakarų vyriausybės vis labiau nerimavo dėl to, kad „Kaspersky“ Maskvoje taikomi Rusijos įstatymai, kurie gali įpareigoti kompaniją laikytis Rusijos valstybės interesų.

Vašingtonas taip pat apkaltino kompaniją dėl bendradarbiavimo su Rusijos žvalgybos tarnybomis ir pareiškė, kad vieną kartą Rusijos remiami įsilaužėliai pavogė konfidencialius duomenis iš Nacionalinio saugumo agentūros rangovo namų kompiuterio.

Gegužės pradžioje Nyderlandų vyriausybė pareiškė, kad panaikins „Kaspersky“ sukurtą antivirusinę programinę įrangą ir konsultuos įmones, teikiančias panašias paslaugas, kurios galėtų užsiimti panašia veikla.

Kompanija neigia sąsajas su žvalgybos agentūromis

„Kaspersky“ atostovai ne kartą neigė, kad jų gaminama įranga turi slaptų savybių, kurias galėtų išnaudoti Rusijos šnipai. Atstovai pažadėjo imtis atitinkamų priemonių, kad apsaugotų savo klientų saugumą ir informaciją.

Naujoji Šveicarijos „Transparency“ laboratorija taps naujausiais namais daugiau nei 400 mln. „Kaspersky“ naudotojų.

Pirmiausiai bus perkelti klientų duomenys iš JAV, Europos, Japonijos, Korėjos, Singapūro ir Australijos, o po to – kitų šalių.

Kompanijos teigimu, kad iki 2020 metų panašūs centrai bus atidaryti ir Šiaurės Amerikoje bei Azijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.