Lietuviškas startuolis pritraukė rekordines investicijas

Trečiadienį Vilniuje vykusio ir šalies tech bendruomenę subūrusio „Startup Fair“ kontaktų vakarėlio metu Lietuvių įkurta tarptautinių finansinių perlaidų bendrovė „TransferGo“ paskelbė pritraukusi naujas milijonines investicijas. Iki šiol didžiausią – 10 mln. JAV dolerių – finansinę injekciją bendrovei skyrė Švedijos rizikos kapitalo fondų valdytoja „Vostok Emerging Finance“, Lietuvos rizikos kapitalo fondų valdytoja „Practica Capital“ ir nauji investuotojai iš Turkijos Revo Capital.

  „TransferGo“ komanda.
  „TransferGo“ komanda.
  „TransferGo“ vadovas Daumantas Dvilinskas.
  „TransferGo“ vadovas Daumantas Dvilinskas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 17, 2018, 4:42 PM

„Lietuvos startuolių ekosistema yra išties dinamiška ir turi daug potencialo, todėl žiniomis norėjome pasidalinti visą bendruomenę suvienijančio renginio metu. Pastarieji mėnesiai mūsų komandai buvo ypatingi. Praėjusiais metais paaugome du kartus ir peržengėme 1 mlrd. eurų per „TransferGo“ atliktų perlaidų ribą. Naujos investicijos leis nemažinti augimo tempų ir plėsti mūsų siūlomų paslaugų spektrą“, – sako „TransferGo“ vadovas Daumantas Dvilinskas.

D. Dvilinskas pažymi, kad tolimesniam bendrovės augimui erdvės yra daugiau nei pakankamai. Pasaulio Banko skaičiavimais, pasaulyje vis dar maždaug 80 proc. tarptautinių perlaidų tarp fizinių asmenų atliekamos grynaisiais pinigais. Dėl to skaitmeninių perlaidų rinka turi didžiulį augimo potencialą. Skaičiuojama, kad per artimiausius septynerius metus ji išaugs penkis kartus, o sparčiausias augimas bus stebimas Europoje.

„Remdamiesi pastarųjų šešių mėnesių veiklos rezultatais, kitąmet prognozuojame iki 150 proc. sieksiantį bendrovės augimą. Vien šiemet per „TransferGo“ atliktų pervedimų skaičius turėtų pasiekti 2–3 mln. Be to, svarbu ir tai, kad pritrauktas investicijas panaudojame tikrai efektyviai – pagal kapitalizacijos efektyvumą artimiausius konkurentus lenkiame kartus“, – sako D. Dvilinskas.

„TransferGo“ sudrebino Europos perlaidų rinką ir parodė įspūdingą augimą kiekviena perlaidų kryptimi, kurią iki šiol pradėjo. Didžiuojamės tapę šios istorijos dalimi ir galėdami padėti šiai komandai per Turkiją atverti vartus tarp Europos, Vidurio Rytų ir Šiaurės Afrikos bei Azijos ir Ramiojo vandenyno regionų. Drauge su jau vykdomais beveik momentiniais pervedimais ir artėjančia jaudinančių fintech naujienų banga, manome, kad „TransferGo“ iš tiesų pakeis tarptautinių perlaidų rinką mūsų regione“, – teigia Berkin Toktas, „Revo Capital“ partneris.

Šiuo metu „TransferGo“ turi apie 600 tūkst. klientų visame pasaulyje. Per dieną bendrovė pritraukia maždaug tūkstantį naujų vartotojų. Pernai ir šiemet bendrovė vis labiau įsitvirtino ne tik Didžiosios Britanijos, bet ir Vokietijos bei Skandinavijos rinkose, žengė į Ukrainos, Rusijos ir Azijos valstybes, pradėjo bendradarbiauti su bendrove „RippleNet“.

„TransferGo“ yra sėkmingiausias pastaruoju metu itin gyvybingos Lietuvos finansinių technologijų startuolių ir bendrovių ekosistemos veikėjas. Bendrovė šiuo metu vienija beveik 100 specialistų komandą, kuri artimiausiu metu, planuojama, ženkliai plėsis. „TransferGo“ turi savo padalinius Berlyne, Londone ir Varšuvoje, o Vilniuje šią savaitę duris atvėrė naujas modernus bendrovės biuras miesto centre. Iš viso „TransferGo“ paslaugas teikia 47 valstybėse.

Bendrovės įkūrėjams praėjusių metų pabaigoje už Lietuvą garsinančią verslo idėją Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė „Globalios Lietuvos apdovanojimą“. Šiemet „TransferGo“ prekės ženklo ambasadore tapo garsiausia Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.