Gamintojai ragina savivaldybes skirti lėšų atliekų tvarkymui

Gamintojų organizacijos mano, kad dalį pinigų, reikalingų sutvarkyti į rūšiavimo konteinerius išmestas atliekas, turėtų skirti savivaldybės, rašo „Verslo žinios“. 

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-24 09:48

Gamintojų ir importuotojų organizacijos „Žaliasis taškas“ generalinis direktorius Kęstutis Pocius sako, kad į vadinamuosius „varpelius“ bei kitus rūšiavimo konteinerius žmonės primeta ne tik pakuočių, bet ir kitokių atliekų, o gamintojus įstatymas esą įpareigoja mokėti tik už pakuotės tvarkymą.

„Manome, kad „varpeliuose“ esančių nepakuočių atliekų tvarkymas turėtų būti atliekamas gyventojų, o ne gamintojų lėšomis (...) Jei su savivaldybėmis nesusitarsime, kad šios apmokėtų už nepakuočių sutvarkymą, gali nutikti, kad kai kuriose savivaldybėse visai sustos „varpelių“ tvarkymas“, – VŽ teigė K. Pocius. 

Pasak dienraščio, aplinkos viceministras Dalius Krinickas įsitikinęs, kad užuot ieškoję argumentų, kodėl finansavimo naštą reikėtų perkelti ant gyventojų pečių, gamintojai turėtų daugiau pastangų skirti visuomenės švietimui ir mokymui atliekų rūšiavimo klausimais. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.