Baigė Registrų centro vadovo konkursą – atrinko vieną pretendentų

Registrų centro vadovo konkursą laimėjo Saulius Urbanavičius. Į pareigas išrinktasis vadovas bus paskirtas ministro įsakymu, teisės aktų nustatyta tvarka, gavus kompetentingų valstybės institucijų informaciją apie pretendentą.

S.Urbanavičius buvo vienas iš šešių, kurie dalyvavo konkurse į Registrų centro vadovo vietą. <br>T.Bauro nuotr.
S.Urbanavičius buvo vienas iš šešių, kurie dalyvavo konkurse į Registrų centro vadovo vietą. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-30 11:01, atnaujinta 2018-05-30 13:11

Registrų centro generalinio direktoriaus pareigoms buvo ieškoma aukščiausio lygio vadovo, sukaupusio solidžią darbo patirtį.

Norą dalyvauti konkurse buvo pareiškę šeši asmenys.

Konkursas Registrų centro vadovo pareigoms užimti Susisiekimo ministerijoje buvo rengiamas du kartus. Š. m. vasario mėn. paskelbto pirmojo konkurso metu nepavyko pritraukti pretendentų. Siekiant pritraukti kuo daugiau kandidatų, pastarojo konkurso data buvo viešinama iš anksto. Teikti dokumentus kandidatai galėjo dvi savaites nuo iš anksto paskelbtos datos.

Registrų centras be nuolatinio vadovo liko 2017 metų pavasarį. Šiuo metu valstybės įmonei vadovauja Ieva Tarailienė, laikinai einanti direktoriaus pavaduotojo juridinių asmenų registrui ir rinkodarai pareigas.

Pernai lapkričio 15 d. Vyriausybė nusprendė įgalioti Susisiekimo ministeriją įgyvendinti Registrų centro savininko teises ir pareigas.

Registrų centras tvarko esminius valstybės informacinius išteklius – pagrindinius valstybės registrus ir informacines sistemas. Juose kaupiami mūsų šaliai svarbūs duomenys, kurių pagrindu kuriamos ir teikiamos elektroninės paslaugos.

Registrų centro vadovo konkursą laimėjęs buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas S.Urbanavičius sako visuomet siejęs savo ateitį su darbu valstybei.

„Baigdamas tarnybą STT sakiau ir dabar galiu pakartoti, kad tuomet tikėjausi sieti savo ateitį su darbu valstybei. Šiek tiek norėjau pokyčių ir manau, kad šitos pareigos leis tai pasiekti. Tai yra kita veiklos sritis, bus kitaip, bet vėlgi dirbsiu valstybei“, – BNS trečiadienį sakė S.Urbanavičius.

Kaip būsimasis centro vadovas jis teigė kol kas nenorintis atskleisti savo vizijų ir planų.

„Aš šiandien dalyvavau konkurse ir buvau informuotas, kad jį laimėjau, bet dar nesu paskirtas, todėl tikrai nenorėčiau daugiau komentuoti“, – teigė S.Urbanavičius.

Nuo 2013 metų STT vadovavęs S. Urbanavičius šiemet kovo pabaigoje nutarė nebetęsti tarnybos. Vietoje jo tarnybai vadovauti paskirtas Žydrūnas Bartkus.

S.Urbanavičius turi ilgametę patirtį teisėsaugos srityje – beveik šešerius metus jis dirbo Vilniaus miesto Vyriausiajame policijos komisariate Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyboje ir daugiau nei dešimt metų – Muitinės kriminalinėje tarnyboje.

Priminsime, kad prieš porą savaičių dienraštis „Lietuvos rytas“ rašė apie tai, jog Registrų centro vadovo kėdė galėjo būti tyčia saugoma S.Urbanavičiui.

Jau kurį laiką užkulisiuose sklandė kalbos, jog šis konkursas rengiamas tiktai dėl akių, o jo rezultatai esą žinomi iš anksto.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, šis postas kovotojui su korupcija esą buvo pažadėtas dar gerokai prieš baigiantis jo kadencijai, o anksčiau vykusi Registrų centro vadovo atranka tebuvo imitacija. Dėl šio paskyrimo esą pasiektas neoficialus aukščiausių šalies pareigūnų sutarimas, taip pat teigiama, jog S.Urbanavičiui palankiais būsimo konkurso rezultatais esą rūpinosi vienas teisėsaugos institucijoje anksčiau dirbusių ministerijos darbuotojų.

Premjeras trečiadienį neigė anksčiau žiniasklaidoje skelbtą informaciją, jog Registrų centro vadovo postas ruoštas būtent S.Urbanavičiui.

„Ar buvo laikoma specialiai vieta? Tikrai ne. (...) Bet kokiu atveju net jei nebūtų suradęs darbo, manau, kad valstybei tokius pareigūnus reikia išsaugoti ir aš būčiau mielai matęs jį savo komandoje patarėju“, – kalbėjo premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.