Laukia kautynės Seime: siūloma riboti didžiųjų prekybos centrų darbo laiką

Ketvirtadienį Seimui planuojama pateikti Darbo kodekso pataisas, pagal kurį visoms mažmeninės prekybos įmonėms būtų draudžiama teikti prekybos paslaugas paskutinį mėnesio sekmadienį ir švenčių dienomis.

Seimo narys Algirdas Butkevičius siūlo projektą taisyti, kadangi, jo nuomone, absoliutus draudimas prekiauti nepagrįstai apribotų būtinų prekių įsigijimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo narys Algirdas Butkevičius siūlo projektą taisyti, kadangi, jo nuomone, absoliutus draudimas prekiauti nepagrįstai apribotų būtinų prekių įsigijimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 9:35 AM, atnaujinta Jun 21, 2018, 9:45 AM

Seimo narys Algirdas Butkevičius siūlo projektą taisyti, kadangi, jo nuomone, absoliutus draudimas prekiauti nepagrįstai apribotų būtinų prekių įsigijimą.

„Absoliutus darbo laiko ribojimas visoms mažmeninėms įmonėms – nelogiškas. Tai ne tik apribotų galimybę įsigyti neatidėliotinai būtinų prekių, tokių kaip vaistai, degalai ir pan., bet negalėtų vykti prekyba mugėse ar turgavietėse“, – sakė A. Butkevičius.

Todėl parlamentaras įregistravo pasiūlymą, kuriuo siūlo darbo laiko ribojimus taikyti ne visoms mažmeninės prekybos įmonėms, o tik turinčioms didelę rinkos galią. Taip pat siūloma, kad minėtoms įmonėms ribojimai galiotų ne tik paskutinį, bet kiekvieną sekmadienį. Seimo nario A. Butkevičiaus teigimu, šie pakeitimai sudarytų palankesnes veiklos sąlygas smulkiajam verslui.

„Atsigautų smulkusis verslas, padidėtų konkurencija, ekonomika nuo to tik išloštų. Smulkiajam verslui vykdyti veiklą neliko vietos nišos, t. y. miestų centrų, tad reikia suteikti bent laiko nišą“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Didelę rinkos galią turinčia mažmeninės prekybos įmone laikomas ūkio subjektas, atitinkantis Mažmeninės prekybos įmonių nesąžiningų veiksmų draudimo įstatyme nustatytus prekybinio ploto ir metinių pajamų dydžio kriterijus. Pasak A. Butkevičiaus, manytina, kad šiuos kriterijus atitiktų visi didieji mažmeninės prekybos tinklai („Maxima LT“, „Iki“, „Rimi Lietuva“, „Norfos mažmena“ ir „Lidl Lietuva“).

Jadvyga Bieliavska

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.