Ledainės „Manhattan Ice Dream“ vadovas Rimvydas Valotka pasakojo, kad tokių gudrybių tenka griebtis dėl to, kad žmonės nuolat ieško naujovių, o dėl itin karštų ir vasariškų orų anksčiau prasidėjęs sezonas prie ledų šaldytuvų rikiuoja žmones taip pat anksčiau nei įprastai.
„Jei praėjusią vasarą mums tik atsidarius Palangos vasaros parke buvo didžiulis burbulinių vaflių bumas, tai šios vasaros tikra sensacija yra juodi kokosiniai ledai juodame vaflyje.
Jie neabejotinai yra paklausūs, nes visiems knieti paragauti neįprastos juodos spalvos ledų”, – naujovę pristatė ledainės vadovas.
Jis tikino, kad tokie ledai ne tik verti „Instagram“ nuotraukos, bet ir tikrų smaližių įvertinimo, nes turi švelnų kokosų ir vanilės skonį.
Paklaustas, ar žmonės nesistebi ir noriai priima naujovę, R.Valotka sakė, kad poilsiautojai iš tiesų domisi, klausinėja, kokia tokių juodų ledų paslaptis.
„Šie ledai ypatingi tuo, kad gaminami naudojant natūralius dažus anglies pagrindu. Aktyvuotą anglį visi vartodavome vaikystėje“, – gudrybės receptu pasidalijo vadovas.
Žinoma, tokie ledai yra ir šiek tiek brangesni už įprastus – juodų ledų porcija juodame vaflyje kainuoja 2 eurus, o burbuliniame vaflyje – 4 eurus.
Ledainės personalo vadybininkės Rimantės Adomauskaitės teigimu, savaitgaliais prie ledų prekyviečių būriuojasi tiek žmonių, kad net dirbant trise sunku suspėti aptarnauti žmones.
„Vos spėjame suktis. Nors juodais ledais prekiauti pradėjome praėjusią savaitę, susidomėjimas iš tiesų didelis. Tai tapo savotiška mada nusipirkti tokių ledų, paragauti, pasidaryti nuotrauką...“ – vardijo ji.
Apskritai, anot R.Valotkos, šiais metais ledų mėgėjai iš tiesų renkasi naujoves ir jau spėjo pamėgti ir veganiškus mango – pasiflorų ledus, o pats populiariausias skonis tarp poilsiautojų – pistacijų su baltuoju šokoladu.
Moterys itin dažnai neatsispiria ir tikro „Prosecco“ vyno skonio ledams.