Lietuviai Joninėms ruošėsi iš anksto: ko prisipirko?

Joninės – jau ant nosies, kokios prekės populiariausios artėjant šventiniam savaitgaliui? Prekybininkai tikina, kad šventiniam savaitgaliui lietuviai ruošiasi iš anksto – tai parodo ir padidėję šaltkrepšių, kepsninių ir fakelų pardavimai

Daugelis šalies gyventojų Joninių savaitgalį leidžia gamtoje, todėl šiuo laikotarpiu kone trečdaliu išauga palapinių ir miegmaišių pardavimas.<br> T.Bauro nuotr. 
Daugelis šalies gyventojų Joninių savaitgalį leidžia gamtoje, todėl šiuo laikotarpiu kone trečdaliu išauga palapinių ir miegmaišių pardavimas.<br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2018, 3:48 PM

„Jaučiame padidėjusį klientų antplūdį ne tik dėl šiluma lepinančio oro, bet ir dėl artėjančio Joninių savaitgalio. Pastebimai lentynose tirpsta fakelai, šaldymo krepšiai, kepsninės ir palapinės“, –  sako Ramūnas Klyvis, „Kesko Senukai Lithuania“ rinkodaros direktorius.

Ypač domisi griliais

Kaip rodo pardavimų statistika, dar iki Joninių savaitgalio lietuviai skuba įsigyti kepsnines. Jų pardavimai šiuo laikotarpiu padidėja net 60 proc. Populiarūs ne tik stacionarūs, bet ir turistiniai puodai kareiviškai košei virti, grotelės ar iešmai, skirti šašlykams bei dešrelėms kepti.

„Ypač perkamos vienkartinės kepsninės, kurias itin patogu vežtis į gamtą. Kita šiuo laikotarpiu itin populiari prekė – šaldymo krepšiai. Juos žmonės renkasi tiek iškyloms, tiek vykdami į sodybas ar turistauti“, – sako rinkodaros vadovas.

Prieš Jonines šaltkrepšių prekybos centre „Senukai“ nuperkama net 50 proc. daugiau nei įprastai. Populiariausi jų – visiems žinomi kieto korpuso šaltkrepšiai, į kuriuos papildomai dedami šaldantys elementai.

Anot prekybininkų, populiarėja ir elektriniai šaltkrepšiai, kurie praverčia ilgesnėje kelionėje. Šie prijungiami tiesiog automobilyje, taigi važiuojant iki tolimesnės iškylos vietos neatšyla nei ledai, nei gaivieji gėrimai.

Renkasi pažangesnes palapines

Daugelis šalies gyventojų Joninių savaitgalį leidžia gamtoje, todėl šiuo laikotarpiu kone trečdaliu išauga palapinių ir miegmaišių pardavimas.

„Ne vienerius metus stebima tendencija, kad vis daugiau klientų renkasi pažangesnes turistavimo priemones. Pavyzdžiui, palapines, kurios sulaiko iki 99 proc. saulės šviesos, tad jose gali migdyti savo atžalas net ir dienos metu. Mėgstamos ir erdvios keturvietės ar penkiavietės palapinės. O jei vietos norisi dar daugiau, perkamos palapinės su prieangiu“, – teigia R. Klyvis.

Nuo Joninių neatsiejama ugnis – ne tik laužo pavidalu. Vakarojimui gamtoje pirkėjai renkasi fakelus, o Joninių šventimui jų įsigyjama apie 40 proc. daugiau nei įprastai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.