Pasigedo grindinio klojėjų

Kauno centras šią vasarą yra tarsi milžiniška statybų aikštelė – pradėtos remontuoti centrinės gatvės ir šaligatviai. Kauniečiai piktinasi, kad danga nuardyta, o naujų plytelių klojėjų nematyti. Tvarkdariai bėdų nemato – juk darbai vyksta pagal planą.

Remontuojant K.Donelaičio gatvės šaligatvius praeiviai patiria nepatogumų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Remontuojant K.Donelaičio gatvės šaligatvius praeiviai patiria nepatogumų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos rytas

Jun 29, 2018, 11:18 AM

Pavasarį paskelbus, kad netrukus bus pradėtos remontuoti Kauno centre esančios gatvės ir šaligatviai, kauniečių iš anksto buvo prašoma apsiginkluoti kantrybe. Taip pat savivaldybės atstovai žadėjo šaligatvius perkloti taip, kad kiltų kuo mažiau nepatogumų.

Remontuojant K.Donelaičio gatvę buvo žadama, kad darbai vyks etapais, o šaligatviai bus remontuojami iš pradžių vienoje gatvės pusėje, vėliau – kitoje.

Tačiau kiekvieną dieną centrinėmis gatvėmis vaikštantys gyventojai pastebėjo, kad remontas vyksta ne taip, kaip buvo žadama.

Labiausiai žmonės stebisi, kad darbininkai gana sparčiai išlupo senas grindinio plyteles, o tų, kurie klotų naują grindinį, ilgai nematyti.

„Daugybė žmonių vaikšto Gedimino gatve į „Akropolį“, įvairias įstaigas centre. Tačiau gana ilgai šaligatviai abiejose gatvės pusėse buvo išardyti ir tai kėlė rimtų nepatogumų. Tiesa, šios gatvės pėsčiųjų grindinys buvo paklotas palyginti sparčiai“, – sakė kaunietis Andrius Ramanauskas.

Kauniečiams kur kas labiau nepatinka, kaip darbai atliekami K.Donelaičio gatvėje.

„Nuardžius seną šaligatvių grindinį darbininkų, klojančių naują, ilgai nebuvo matyti. Nejaugi darbų negalima suplanuoti taip, kad plytelių klojėjų brigados dirbtų taip pat sparčiai kaip ir jų ardytojai?“ – stebėjosi Rimantė Kavaliauskienė.

Moteris pastebėjo, kad kai kuriose K.Donelaičio gatvės atkarpose šaligatviai nuardyti abiejose pusėse, todėl pėstiesiems nelieka nieko kito, kaip tik bristi per žvyrą ar, dar blogiau, eiti važiuojamąja kelio dalimi.

„Eiti žvyru labai nepatogu. Ypač moterims, kurios avi aukštakulnius batelius. Šia gatve vaikštau kasdien ir vis baiminuosi, kad išsisuksiu koją. O ką jau kalbėti apie ėjimą gatve tarp zujančių automobilių. Tai labai pavojinga.

Nejaugi miesto valdžia to nesupranta, kad nepasirūpina žmonių saugumu?“ – piktinosi moteris.

Šaligatvius centre įrengs iki rudens?

Aloyzas Pakalniškis

Miesto tvarkymo skyriaus

vedėjas

„Mieste tvarkoma daug gatvių ir šaligatvių, todėl darbų apimtis labai didelė. Juos atlieka ne vienas, o keli rangovai. Vieni nuima plyteles, kiti kloja naujas.

Prieš paklojant naują grindinį K.Donelaičio gatvėje tvarkomas ir kontaktinis tinklas. Įrenginėjami nauji stulpai, prie kurių tvirtinamos troleibusų laidų linijos bei gatvės apšvietimo įranga.

Atnaujinant kontaktinį tinklą reikia įrengti pamatus, sumontuoti atramas, nutiesti gatvės apšvietimo kabelius. Kol šie darbai atliekami, gyventojams gali susidaryti įspūdis, kad jokie darbai nevyksta. Tiesiog tų darbų nematyti.

Ten, kur šaligatviai išardyti, išpilta skalda, tad eiti ja įmanoma ir galima.

Miesto centro gatvių šaligatvius planuojama visiškai įrengti iki rudens. Iki to laiko kitų gatvių centre remontas nenumatytas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.