Pilotų streikai vėl griauna „Ryanair“ tvarkaraštį: atšaukia skrydžius

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ ketvirtadienį atšaukė 30 skrydžių, kai Airijos oro linijų pilotų asociacija praėjusią savaitę balsavimu palaikė iniciatyvą skelbti streiką, informuoja BBC.

Antradienio streikas atsilieps tik susisiekimui lėktuvais tarp Jungtinės Karalystės ir Airijos. Tačiau vėliau šią vasarą „Ryanair“ lėktuvų personalo streikai planuojami Belgijoje, Italijoje, Portugalijoje, Ispanijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Antradienio streikas atsilieps tik susisiekimui lėktuvais tarp Jungtinės Karalystės ir Airijos. Tačiau vėliau šią vasarą „Ryanair“ lėktuvų personalo streikai planuojami Belgijoje, Italijoje, Portugalijoje, Ispanijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2018, 9:05 AM, atnaujinta Jul 12, 2018, 9:13 AM

Antradienio streikas atsilieps tik susisiekimui lėktuvais tarp Jungtinės Karalystės ir Airijos. Tačiau vėliau šią vasarą „Ryanair“ lėktuvų personalo streikai planuojami Belgijoje, Italijoje, Portugalijoje, Ispanijoje.

Oro linijos apgailestavo dėl susisiekimo trikdžių ir atsiprašė, pažadėdama kiek įmanoma sumažinti streiko poveikį keliautojų skrydžiams į Portugaliją, Prancūziją, Ispaniją, Italiją ir Graikiją.

Antradienį atšaukiami skrydžiai populiariais maršrutais tarp Airijos ir Jungtinės Karalystės, įskaitant ir Londoną, iš kur keleiviai gali lengvai rinktis tarptautinį skrydį.

Akcijoje dalyvaus 100 Airijoje dirbančių bendrovės pilotų, kurie reikalauja didesnių atlyginimų, geresnių darbo sąlygų.

Praėjusių metų rudenį „Ryanair“ buvo priversta atšaukti šimtus skrydžių, kilus nesusipratimui dėl atostogų tvarkaraščio, dėl kurio paprasčiausiai ėmė stigti pilotų. Tąsyk personalas aiškiai leido vadovybei suprasti, kad yra nepatenkinti dėl savo darbo sąlygų.

Praėjusių metų gruodį „Ryanair“ pirmą kartą per savo 32 metų istoriją pripažino savo pilotų profsąjungas, taip tikėdamasi išvengti masinių streikų.

Šįmet Vokietijoje bei Portugalijoje vyko nedideli „Ryanair“ personalo streikai, tačiau profsąjungos ruošiasi serijai streikų, kurie gali sutrikdyti skrydžius visame žemyne.

„Ryanair“ palydovai, kuriems atstovauja Italijos profsąjunga, kartu su kitų šalių profsąjungų atstovais 24 valandoms nutrauks darbą liepos 25 dieną, tuo tarpu Ispanijos, Portugalijos ir Belgijos profsąjungų nariai streikuos 48 valandas, liepos 25-26 dienomis. Profsąjungos perspėjo, kad jeigu oro linijos nedarys nuolaidų dėl kai kurių samdos sąlygų, streikai gali būti rengiami ir toliau. Vienas iš jų reikalavimų yra susijęs su atlyginimo pervedimu į banko sąskaitas. Jos siekia, kad darbuotojų algos būtų pervedamos į banko sąskaitas jų šalyse, o ne Airijoje.

Rita Vidugirienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.