„Uber“ – rimti nemalonumai: vykdomas federalinis tyrimas

Pavežėjimo paslaugas teikiančiai įmonei „Uber“ šiuo metu nelengvas etepas. Ji – po padidinamuoju stiklu dėl įmonėje galimos lyčių diskriminacijos. Šiuo metu tyrimą atlieka Lygių įdarbinimo galimybių komisija, paraneša CNN.com.

 Federalinis tyrimas dėl bendrovės įdarbinimo praktikos, nelygaus darbo užmokesčio ir kitų su lytimi susijusių temų tyliai prasidėjo dar 2017-ųjų rugpjūtį, tačiau į viešumą iškilo tik šią savaitę.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
 Federalinis tyrimas dėl bendrovės įdarbinimo praktikos, nelygaus darbo užmokesčio ir kitų su lytimi susijusių temų tyliai prasidėjo dar 2017-ųjų rugpjūtį, tačiau į viešumą iškilo tik šią savaitę.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-18 20:08

Federalinis tyrimas dėl bendrovės įdarbinimo praktikos, nelygaus darbo užmokesčio ir kitų su lytimi susijusių temų tyliai prasidėjo dar 2017-ųjų rugpjūtį, tačiau į viešumą iškilo tik šią savaitę.

Tam įtakos turėjo „The Wall Street Journal“ paviešinta informacija, kurioje buvo teigiama, kad Lygių įdarbinimo galimybių komisija apklausė kelis esamus ir buvusius kompanijos darbuotojus bei paprašė jų keletos dokumentų.

Pati komisija atsitvėrė tylos siena ir sakė negalinti nei patvirtinti, nei paneigti informacijos dėl vykdomo tyrimo.

Pats „Uber“ CNN teigė, kad jau ėmėsi spręsti problemą ir vardan lyčių lygybės žengė keletą žingsnių, įskaitant rinkos atlyginimų ir kapitalo struktūros įgyvendinimą. Taip pat bendrovė rengia mokymus, kurie skirti „tūkstančiams darbuotojų visame pasaulyje“.

Praėjusią savaitę „Uber“ žmogiškųjų išteklių vadovė Liane Hornsey po atlikto įmonės vidaus tyrimo atsistatydino iš užimamų pareigų dėl vykstančios rasinės diskriminacijos.

Bendrovei bylą iškėlė buvusi programinės įrangos ižinierė Ingrida Avendaño, kuri sakė įmonėje patyrusi seksualinį priekabiavimą, rasinę diskriminaciją bei gaunamų pajamų nelygybę.

Dar rugpjūtį „Uber“ teigė, kad susitvarkė su atlyginimų mokėjimu, jog, nepaisant lyties ir rasės visiems darbuotojams būtų mokama tiek pat, atsižvelgiant į jų darbo vietą bei pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.