Po diskusijų Palangos taryba apribojo naktinę alkoholio prekybą „Laukinių vakarų salūne“

Palangos savivaldybės taryba ketvirtadienio posėdyje po ilgų diskusijų apribojo naktinę prekybą alkoholiu kurorto bare „Laukinių vakarų salūnas“.

Jei taryba pritars administracijos siūlymui, baras alkoholiu galės prekiauti iki 1 valandos nakties, o ne visą parą kaip šiuo metu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jei taryba pritars administracijos siūlymui, baras alkoholiu galės prekiauti iki 1 valandos nakties, o ne visą parą kaip šiuo metu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 9:24 AM, atnaujinta Jul 19, 2018, 11:06 AM

Įstaiga alkoholiu galės prekiauti iki 1 valandos nakties.

Tarybos narių nuomonės dėl šio klausimo išsiskyrė: sprendimo šalininkai tvirtino, kad ši įstaiga yra probleminė jau daugybę metų ir ragino spręsti problemą, tuo metu jo nepalaikę politikai pabrėžė, kad įstaiga neseniai pakeitė savininkus ir jiems reikėtų duoti laiko išspręsti problemas, dėl kurių nėra atsakingi.

To prašė ir įstaigos atstovai.

Klausimą siūlyta atidėti, bet jis tarybos narių palaikymo nesulaukė.

Policijos duomenimis, dėl įvykių prie J. Basanavičiaus gatvėje 16 veikiančio „Laukinių vakarų salūno“ nuo 2015 metų gauti 278 pranešimai, iš jų 223 – dėl viešosios tvarkos pažeidimų, daugiau kaip pusė jų – dėl triukšmo, pradėti septyni ikiteisminiai tyrimai.

Šios ir kitų probleminių įstaigų vadovai kviesti į pasitarimą, kuriame įstaigos pažadėjo pateikti planą, kaip sumažinti viešosios tvarkos pažeidimų kiekį.

Nors visos įstaigos šį pažadą įvykdė, nuo birželio 27 iki liepos 9 dienos policija sulaukė 20 pranešimų apie įvykius „Laukinių vakarų salūne“, 13 iš jų buvo dėl triukšmo.

„Atsižvelgiant į pateiktą informaciją, darytina išvada, kad tik prekybos vietoje J. Basanavičiaus g. 16 Palangoje šiuo metu kyla didžiausia grėsmė visuomenės saugumui“, – teigia Palangos savivaldybės administracija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.