Panika Marijampolėje: iš parduotuvių šluojamas geriamas vanduo

Po trečiadienio žinios apie užterštą geriamąjį vandenį Marijampolės mieste, gyventojai suskubo į parduotuves. lrytas.lt žiniomis mieste esančiuose prekybos tinkluose šiuo metu jau pradeda trūkti galimo nusipirkti gėlo vandens.

lrytas.lt žiniomis mieste esančiuose prekybos tinkluose šiuo metu jau pradeda trūkti galimo nusipirkti gėlo vandens.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
lrytas.lt žiniomis mieste esančiuose prekybos tinkluose šiuo metu jau pradeda trūkti galimo nusipirkti gėlo vandens.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
lrytas.lt žiniomis mieste esančiuose prekybos tinkluose šiuo metu jau pradeda trūkti galimo nusipirkti gėlo vandens.<br>T.Bauro nuotr.
lrytas.lt žiniomis mieste esančiuose prekybos tinkluose šiuo metu jau pradeda trūkti galimo nusipirkti gėlo vandens.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 5:27 PM

Parduotuvėse – stygius

Tokią informaciją lrytas.lt patvirtino ir „Maxima LT“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė. Pasak jos, nors tikslių skaičių ji pasakyti negalinti, tačiau galimo nusipirkti vandens trūkumas išties yra.

„Žinau, kad žmonės labai pradėjo pirkti vandenį. Šiuo metu didelius vandens kiekius vežame į Marijampolėje esančias mūsų parduotuves“, – sakė E.Dapkienė ir pabrėžė, kad gyventojai vandenį daugiausia perka didelėse talpose, po 5 litrus.

„O Jėzau, neturim jau visai vandens! Namuose vakar apsiprausiau, tai nežinojau kur dėtis. Baisi smarvė. Visas vanduo užterštas“, – emocijų neslėpė Marijampolėje veikiančių „Airo“ maisto parduotuvių vadybininkas Rokas Navikas.

Jo tėvui priklausančiose trijose nedidelėse parduotuvėse ketvirtadienį geriamo vandens jau neliko.

Dabar žmonės baigia išpirkti ir gazuotą vandenį, jau šluojamas limonadas bei įvairios sultys. „Neliko geriamo vandens ir didžiuosiuose prekybos tinkluose. Kalbama, kad šiek tiek penkialitrių likę „Iki“. Dabar žmonės bėga ten“,- pasakojo Rokas.

„Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė sakė, kad jų tinklo parduotuvėse ryte vandens likutis buvo pakankamas.

„Ryte, kai tikrinome kiek turime, vandens likutis buvo pakankamas. Reaguodami į pasirodžiusią informaciją užtikrinome, kad to vandens būtų, tad nemanau, kad yra problemų“, – sakė B.Čaikauskaitė.

Jos teigimu, jei lentynos nėra pilnos, nereiškia, kad vandens trūksta. „Tada reikėtų kreiptis į parduotuvės konsultantą ir jo paklausti. Atsargų turime“, – sakė ji ir pridūrė, kad papildomai vanduo vežamas į parduotuves Marijampolėje nebuvo.

Direktorius pasitraukė

Po indicidento Marijampolės vandenvietėje, kai į geriamo vandens rezervuarą pateko dezinfekavimo nuoplovomis užteršto vandens, ilgametis bendrovės „Sūduvos vandenys“ vadovas Algis Kadišius ketvirtadienį nusprendė trauktis iš pareigų.

„Sūduvos vandenys“ direktorius Algis Kadišius liepos 19 d., po pokalbio su Marijampolės savivaldybės mere Irena Lunskiene, pranešė, jog traukiasi iš užimamų pareigų dėl įvykusio incidento UAB „Sūduvos vandenys“.

„Sūduvos vandenys“ nuo balandžio mėnesio nuolat atlieka viešai tiekiamo vandens tinklų valymą – plauna vandentiekio tinklus ir chloru dezinfekuoja vandenį.

Šįkart įvyko avarija ir dalis chloruoto vandens pateko į rezervuarą, iš kurio tiekiamas geriamasis vanduo daliai Marijampolės gyventojų. Pasak UAB „Sūduvos vandenys“ atstovų, dėl dezinfekavimo metu susidariusių antrinių junginių vanduo įgavo specifinį skonį ir kvapą, kuris juntamas rytinėje miesto dalyje. Šiuos padarinius tikimasi likviduoti iki penktadienio.

Šiuo metu keičiamas vanduo, plaunamas rezervuaras. Savivaldybės merė I. Lunskienė atsiprašo gyventojų, apgailestauja ir tikisi, kad panašių situacijų ateityje nepasikartos.

„Aplaidumas savivaldybės įstaigose nėra ir nebus toleruojamas. Šiuo metu įmonės valdyba įpareigota priimti sprendimą dėl kompensavimo už nekokybišką vandenį gyventojams“, – teigia I. Lunskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.