Vilniaus oro uoste – papildomos automobilių stovėjimo vietos pasitinkantiesiems keleivius

Jau netrukus Vilniaus oro uoste keleivius pasitinkantys vairuotojai galės naudotis didesne trumpalaikio automobilių stovėjimo aikštele. Tiesiai priešais atvykimo terminalą įsikūrusioje aikštelėje iki liepos pabaigos atsiras dešimt papildomų vietų.

 Tiesiai priešais atvykimo terminalą įsikūrusioje aikštelėje iki liepos pabaigos atsiras dešimt papildomų vietų.<br>Įmonės nuotr.
 Tiesiai priešais atvykimo terminalą įsikūrusioje aikštelėje iki liepos pabaigos atsiras dešimt papildomų vietų.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 9:40 AM

„Sparčiai augantis Vilniaus oro uosto keliaujančiųjų skaičius džiugina ir įpareigoja nuolatos tobulinti siūlomų paslaugų kokybę bei didinti infrastruktūros pralaidumą, – sako Vilniaus oro uosto direktorius Justinas Stepšys. – Šiuo metu įrenginėjame patogesnę ir erdvesnę centrinę trumpalaikio stovėjimo aikštelę, kurioje vairuotojai galės nemokamai pasitikti sugrįžusius artimuosius ar į šalį atvykusius svečius.“

Birželio pabaigoje darbus stovėjimo aikštelėje pradėjęs rangovas „Kauno tiltai“ juos baigti ketina per mėnesį. Vilniaus oro uosto vadovas tikina, kad dėl aikštelės tvarkymo keliautojams neturėtų kilti jokių nepatogumų. Tačiau jis primena, kad, siekiant išvengti skubėjimo ir nesklandumų, į oro uostą visada rekomenduojama atvykti iki skrydžio likus ne mažiau kaip 2 valandoms.

„Kaip ir iki šiol, išvykstančius keleivius bus galima išleisti prie išvykimo terminalo, antrame aukšte, o pasitikti atvykstančiuosius galima net trijose trumpalaikio stovėjimo aikštelėse. Centrinėje aikštelėje 15-ai minučių nemokamai automobilius galima statyti kas tris valandas“, – primena J. Stepšys.

Nuosavas automobilis išlieka viena populiariausių priemonių, kuria lietuviai pasirenka pasiekti oro uostą. Tačiau keleiviai ir jų artimieji taip pat skatinami naudotis patogia viešojo transporto sistema.

„Kelionė traukiniu į oro uostą iš Vilniaus geležinkelio stoties užtrunka 7 minutes. Greitasis 3G autobusas važiuoja dažniau nei traukinys ir iki centro nuveža per 20 minučių. Pernai kelionė autobusu į oro uostą ir iš jo tapo dar patogesnė, nes autobusų stotelė buvo įrengta prie pat keleivių terminalo“, – sako Vilniaus oro uosto direktorius.

Norintieji greitai ir patogiai pasiekti Vilniaus senamiestį kviečiami naudotis 88 numeriu pažymėtu autobusu. Pastarasis maždaug kas 20 minučių veža keleivius iš oro uosto ir atgal, pravažiuoja pro didžiausius Vilniaus viešbučius ir senamiestį. Autobusas kursuoja ir naktį.

Iš oro uosto tiesiai į Vilniaus autobusų stotį galima nukeliauti specialiu mikroautobusu „Airport Express“. Jis kursuoja kas 20 minučių.

Taip pat oro uoste patogu naudotis ir tiesioginiais autobusų maršrutais į Klaipėdą, Minską, Rygą ir kitus miestus. Šiuos pervežimus vykdo atskiri vežėjai. Specialiai tarpmiestiniams autobusams sustoti skirta aikštelė įrengta vos 30 metrų atstumu nuo keleivių terminalo.

„Yra ir dar vienas būdas nuvykti į Vilniaus oro uostą arba parvykti iš jo – tai naudotis pavėžėjimo arba automobilių dalijimosi paslaugomis. Trumpalaikio stovėjimo aikštelėje P2, įsikūrusioje prie pat keleivių terminalo, atvykstantieji ir išvykstantieji bet kuriuo paros metu gali palikti arba pasiimti „CityBee“ automobilius“, – primena J. Stepšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.