Lietuviškų produktų eksportavimas į musulmoniškas šalis nepasiteisino: rinka užpildyta

Maisto produktų eksportuotojai sako, kad Halal sertifikatai, leidžiantys eksportuoti produktus musulmoniškoms valstybėms, neatnešė tiek naudos, kiek tikėtasi. Pasak specialistų, po žiniasklaidoje nuvilnijusios euforijos gamintojai suprato, kad konkuruoti šiuose kraštuose brangu ir sudėtinga.

 Jei gamintojas turi Halal sertifikatą, reiškia, jo produkcija tinkama vartoti musulmonams, o gamybos procesas atitinka religinius reikalavimus.<br>AP nuotr.
 Jei gamintojas turi Halal sertifikatą, reiškia, jo produkcija tinkama vartoti musulmonams, o gamybos procesas atitinka religinius reikalavimus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT RADIJAS, LRT.lt

2018-07-20 11:34

Jei gamintojas turi Halal sertifikatą, reiškia, jo produkcija tinkama vartoti musulmonams, o gamybos procesas atitinka religinius reikalavimus. Prieš ketverius metus Lietuvos gamintojai gavo Halal sertifikatus ir tai atvėrė kelią Lietuvoje pagamintą produkciją eksportuoti į musulmoniškas valstybes. Buvo tikėtasi, kad atsivers didžiulės Indonezijos, Irano, Jungtinių Arabų Emyratų rinkos.

Vis dėlto, Lietuvos maisto eksportuotojų asociacijos vadovas sako, kad gamintojai patyrė nusivylimą, mat šios rinkos pasirodė esančios užpildytos. Vienintelis būdas įsitvirtinti – pasiūlyti patrauklesnę kainą, o tai sunku, nes lietuviška produkcija brangi. Be to, reikalingos nemažos investicijos, kad būtų galima atitikti Halal reikalavimus. Todėl maždaug 8 iš 10 įmonių, pabandžiusios įsitvirtinti musulmoniškose rinkose, nusprendė neinvestuoti į tokią gamybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.