Aktyvūs miestiečiai bedė pirštu į bėdas: valdžia liepė tai sutvarkyti

Skubiai ištaisyti padarytą broką. Tokį savivaldybės nurodymą gavo nesibaigiančia statybviete tapusiuose Šiauliuose dirbantys rangovai.

Šiauliuose triūsiantys remontininkai kelia miestiečiams daug nepatogumų.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiauliuose triūsiantys remontininkai kelia miestiečiams daug nepatogumų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 31, 2018, 6:49 PM

Ištisas gatves ir požemines komunikacijas remontuojantys rangovai sulaukė pagrūmojimo iš Šiaulių miesto savivaldybės. Mat pastebėta, kad remontininkų darbe – itin daug broko.

Prieš tris savaites savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Marijus Velička paragino miestiečius netylėti ir pranešti apie nekokybiškai atliktus darbus. Šis kreipimasis buvo veiksmingas – plūstelėjo šiauliečių pranešimai apie pastebėtus trūkumus.

Savivaldybės specialistų komisija patikrino gautą informaciją.

Paaiškėjo, kad daugeliu atvejų apie broką pranešę miestiečiai buvo teisūs.

Pasak M.Veličkos, didžioji dalis pretenzijų nukeliavo požemines komunikacijas rekonstruojančiai bendrovei „Šiaulių vandenys“ ir jos skelbtą rangos konkursą laimėjusiai įmonei Panevėžio statybos trestui (PST).

„Nekokybiškai atlikta darbų net septyniose centrinės miesto dalies gatvėse. Tad užsakovui ir rangovui buvo išsiųstos pretenzijos su reikalavimu skubiai pašalinti trūkumus, – kalbėjo M.Velička. – Vamzdynus perkloję remontininkai yra įsipareigoję sutvarkyti gatvių dangą.“

Administracijos direktoriaus pavaduotojas sakė, jog didžioji dalis broko pasirodė po neseniai nuūžusių liūčių – asfalto dangoje atsirado įdubų, suskilinėjimų ir nelygumų. Skubiai asfaltuoti išpjautas duobes remontininkams taip pat reikėjo atskiro paraginimo, nes vamzdynus keitę darbininkai jas buvo tik užpylę skalda.

„Šiaulių vandenys“ antri metai vykdo vandentiekio, kanalizacijos ir paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukciją. Darbų mastas didžiulis – 17 milijonų eurų.

„Kad suremontuotoje gatvėje po kelerių metų atsiranda defektų, vertinčiau kaip normalų dalyką.

Bet skandalinga, kai brokas išlenda po kelių savaičių ar mėnesių, – kalbėjo M.Velička. – Tiesa, nė vienas pretenzijų sulaukęs rangovas nesispyriojo – defektai bus ištaisyti.“

Šiauliečių paprašyta išlikti aktyvių – siųsti pranešimus, nuotraukas su brokdarių darbais.

„Miestiečiai prisidėjo, kad trūkumai būtų pašalinti kaip įmanoma greičiau. Viliamės, kad ir toliau jie bus tokie pat pastabūs ir pilietiški“, – sakė M.Velička.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.