„Danske Bank“ klientai sujudo – bankas nutraukia dalį veiklos

Dalis „Danske Bank“ klientų sulaukė žinių, kad iki spalio 27 dienos jiems reikia susirasti kitą finansų partnerį. Kaip portalui lrytas.lt aiškino banko atstovė Vaida Bičkutė, tai nereiškia, kad pats bankas traukiasi iš Lietuvos – tiek mūsų šalyje, tiek kitose Baltijos valstybėse ir toliau veiks.

Mažmeninės bankininkystės „Danske Bank“ Baltijos šalyse atsisakė 2016-aisiais.<br>D.Umbraso nuotr.
Mažmeninės bankininkystės „Danske Bank“ Baltijos šalyse atsisakė 2016-aisiais.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2018, 11:34 AM, atnaujinta Aug 14, 2018, 11:41 AM

Skirtumas tas, kad nuo rudens „Danske Bank“ neaptarnaus vietos verslo ir privačios bankininkystės klientų. Tačiau čia ir toliau įprastai bus aptarnaujami tarptautiniai ir globalūs grupės klientai.

Mažmeninės bankininkystės „Danske Bank“ Baltijos šalyse atsisakė 2016-aisiais.

Šių metų pavasarį siekdama suvienodinti verslo modelius užsienio rinkose, „Danske Bank“ grupė paskelbė atnaujintą strategiją Baltijos šalims. Joje numatyta, kad Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje „Danske Bank“ fokusuosis išskirtinai į Šiaurės šalyse įsikūrusių ir Baltijos šalyse veiklą vykdančių įmonių bei globalių korporacijų aptarnavimą.

„Danske Bank“ grupė siekia stiprinti pozicijas Šiaurės šalių rinkose, taigi atitinkamai veiklos strategiją pritaikome ir Baltijos šalyse. Suvienodindami klientų aptarnavimo modelius užsienyje, galėsime labiau išnaudoti savo patirtį bei globalias paslaugas ir sprendimus“, – tąsyk aiškino , „Danske Bank“ grupės Tarptautinės verslo bankininkystės vykdantysis viceprezidentas Frederikas Bjørnas.

Šiais pokyčiais siekta pasiūlyti vieningas bankines paslaugas ir klientų aptarnavimo modelį, kuris Baltijos šalyse būtų toks pat, koks yra, pavyzdžiui, Vokietijoje ar Lenkijoje. „Šis sprendimas, žinoma, turės įtakos verslo apimtims Baltijos šalyse, tačiau veiklos mažinimas vyks palaipsniui, o vietiniai klientai kurį laiką bus aptarnaujami kaip įprasta. Savo esamus įsipareigojimus klientams vykdysime kaip sutarta“, – kalbėjo F.Bjørnas.

Šiuo metu „Danske Bank“ paslaugų centruose dirba 2,3 tūkst. įvairios kvalifikacijos specialistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.