Prasideda „NordBalt“ jungties remontas

Ketvirtadienį prasideda Lietuvos ir Švedijos elektros jungties „NordBalt“ remonto darbai.

Elektros kainų mažėjimą lėmė pradėjusi veikti „NordBalt“ jungtis ir išaugęs skandinaviškos elektros importas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Elektros kainų mažėjimą lėmė pradėjusi veikti „NordBalt“ jungtis ir išaugęs skandinaviškos elektros importas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 9:09 AM

Kaip Eltai sakė Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ Komunikacijos skyriaus vadovė Jurga Eivaitė, remonto pradžia vyks pagal planą.

„Kaip ir planavome, (remontas prasidės, – ELTA) 16 dieną. Jokių pasikeitimų plane nėra, paruošiamieji darbai vyksta“, – sakė J. Eivaitė.

ELTA primena, kad yra numatyta, jog „NordBalt“ remontas baigsis spalio 28 dieną. Jo metu bus keičiamos novos, dėl kurių vykdavo gedimai.

Anksčiau „Litgrid“ Perdavimo tinklo departamento direktorius Vidmantas Grušas yra sakęs, kad, įvertinus tai, jog dalis movų jau yra pakeista dėl buvusių gedimų, Lietuvos pusėje prireiks pakeisti 22 movas, o Švedijos – 98. Jas keis Danijos kabelių gamybos bendrovė NKT.

Nors anksčiau buvo preliminariai numatyta, kad „NordBalt“ remontas prasidės liepos 30 ir baigsis spalio 9 dieną, anot V. Grušo, sunku tai pavadinti vėlavimu.

„Kodėl (truko, – ELTA) ilgiau, tai tų smulkių priežasčių gali būti įvairių: tos movos yra unikalios ir tobulinant jų dizainą sunku prognozuoti kūrybinį procesą.

Buvo parengtas dizainas, movų bandymo metu kelios dienos užsitęsė dėl pačios bandymo įrangos smulkių gedimų. Darbai buvo sustoję, teko pratęsti, ir dabar tas patvirtinimas ir detalus planavimas, dar atsižvelgiant į padidintą gaisro pavojų, pareikalavo kelių dienų“, – žurnalistams yra sakęs jis.

Šiuo metu Lietuva su Švedija yra sujungta 700 megavatų galios elektros jungtimi „NordBalt“. Ja tiekiama pigi skandinaviška elektra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.