Susitvarkys patys – Baltarusija TVF parodė liežuvį

Baltarusijos vyriausybė atsisakė Tarptautinio valiutos fondo (TVF) kreditavimo programos, nes jos sąlygos šalies gyventojams būtų sukėlusios šoką, pareiškė finansų ministras Maksimas Jermolovičius.

Tarptautinėje finansų rinkoje Baltarusija neplanuoja skolintis ir kitąmet.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Tarptautinėje finansų rinkoje Baltarusija neplanuoja skolintis ir kitąmet.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2018, 11:46 AM

„Valstybės vadovas (prezidentas Aliaksandras Lukašenka – red.) perspėjo, jog tai šalies gyventojams gali sukelti šoką, to negalima daryti. Todėl TVF programos buvo atsisakyta“, – pabrėžė ministras.

M.Jermolovičiaus žodžiais, TVF reikalavo, kad reformos Baltarusijoje būtų vykdomos gerokai sparčiau nei vyriausybė yra numačiusi, nors nuomonės dėl pačių reformų pobūdžio iš esmės nesiskyrė.

„Kartu su TVF ekspertais rengėme struktūrinių reformų programą, kuri atitiktų TVF filosofiją. Iš esmės nuomonės dėl pagrindinių programos punktų sutapo, bet išsiskyrė dėl įgyvendinimo terminų“, – sakė Baltarusijos finansų ministerijos vadovas.

Pasak jo, Baltarusija vietoj TVF finansinės paramos pasirinko galimybę vidutinės trukmės laikotarpiu Rusijos ir Kinijos finansų rinkose skolintis 2 mlrd. JAV dolerių.

„Mes rengiamės Kinijos ir Rusijos rinkose išleisti suverenias obligacijas. Manome, kad vidutinės trukmės laikotarpiu taip galėsime pritraukti iki 2 mlrd. dolerių“, – pabrėžė M.Jermolovičius.

„Tarptautinėje finansų rinkoje Baltarusija neplanuoja skolintis ir kitąmet“, – pridūrė ministras.

Baltarusija planavo pasirašyti TVF finansinės paramos programą, pagal kurią per trejus metus būtų dalimis gavusi lengvatinių paskolų už 3 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.