Keliauja verslo reikalais, bet sėda į autobusą

Keleivių vežimo autobusais bendrovė Lux Express skaičiuoja, kad šiltąjį šių metų sezoną iš Vilniaus vežė 36 000 keleivių – beveik pusė jų keliavo į Rygą. Vis daugiau žmonių, pasirinkusių Lux Express autobusus keliavo verslo reikalais – šių klientų dalis nuosekliai auga trečius metus iš eilės.

 Vis daugiau verslininkų darbo reikalais į Rygą traukia autobusais. <br> R.Danisevičiaus nuotr. 
 Vis daugiau verslininkų darbo reikalais į Rygą traukia autobusais. <br> R.Danisevičiaus nuotr. 
 Vis daugiau verslininkų darbo reikalais į Rygą traukia autobusais. 
 Vis daugiau verslininkų darbo reikalais į Rygą traukia autobusais. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 12:23 PM

Lux Express iš Vilniaus veža keturiomis kryptimis: į Rygą, Taliną, Varšuvą ir Sankt Peterburgą. Nors nuo šių metų gegužės iki rugpjūčio mėnesio Lux Express autobusais iš Lietuvos keliavo 13 proc. mažiau žmonių nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, tačiau verslo klientų dalis padidėjo 66 procentais. Taip pat augo ir keliautojų skaičius maršrutu Vilnius-Ryga – jis ūgtelėjo 9 proc. palyginti su tuo pačiu metu pernai.

Lux Express Baltijos šalių verslo plėtros vadovo Janno Ritsberg teigimu, klientų skaičius kryptimi Vilnius-Ryga nuosekliai augo pastaruosius tris metus ir išlieka populiariausiu maršrutu iš Lietuvos.

„Vienas svarbiausių pokyčių, kurį pastebėjome – žymus verslo klientų kiekio skaičiaus pokytis. Vis daugiau verslininkų renkasi autobusus netolimoms verslo kelionėms kaip patrauklią alternatyvą automobiliams ar lėktuvams. Atsižvelgdami į klientų poreikius, stengiamės padaryti šį maršrutą kuo patogesnį ir patrauklesnį – praėjusiais metais mūsų įmonė pristatė moderniausius Lux Express Lounge autobusus ir padidino mašrutų kiekį – šiuo metu į Rygą per dieną važiuoja 12 autobusų“, – kalba J. Ritsberg.

Nors keliautojų Vilnius-Varšuva reisais, lyginant su metų pradžia, šiltuoju sezonu mažėjo dėl konkurencijos su pigių skrydžių oro linijomis, ši kryptis išlieka antra populiariausia ir turi daug potencialo.

Lietuviai keliauja ne tik į kaimynines šalis: Talinas – trečia pagal keleivių skaičių Lux Express kryptis iš Lietuvos. Pasak J. Ritsberg, šio maršruto populiarumą sąlygoja istorinės sąsajos ir augantys turistų poreikiai – žmonės jau apsilankę Rygoje kitą kartą suplanuoja keliones ir į Taliną.

„Klientai vis dažniau renkasi Lux Express autobusus ir ilgesnėms kelionėms. Šiuo vasaros sezonu nustebino Sankt Peterburgo krypties populiarumas – šiuo maršrutu iš Lietuvos važiavo 13 proc. visų mūsų keleivių“, – sakė J. Ritsberg.

Baltijos šalių verslo plėtros vadovas teigia, jog paskutinį šių metų ketvirtį tikimasi nedidelio, bet stabilaus klientų skaičiaus augimo Baltijos šalių kryptyse, ypatingai Vilnius-Ryga. Taip pat prognozuojami 10-15 proc. didesni keleivių srautai iš Vilniaus į Varšuvą.

Lux Express yra Estijos kapitalo keleivių pervežimo autobusais bendrovė, įkurta 1993 metais ir veikianti 7 šalyse. Bendros Lux Express grupės pajamos augo 6.4 proc. lyginant su praėjusiu šiltuoju sezonu, o keleivių kiekis siekė 1.05 mln. Klientai iš Lietuvos 2018 metais sudarė apie 3.4 proc. visų Lux Express klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?