Naujieji Gedimino prospekto užtvarai pagaliau iškilo

Įmonės „Grinda“ vyrams nebeteks tampyti sunkių gėlių klombų ir suolų, kad vakarais ir rytais užtvertų įvažiavimą į Gedimino prospektą.

Prieš popiežiaus vizitą užtvarai vakare jau sužibo prie Katedros aikštės.<br>M.Cibo nuotr.
Prieš popiežiaus vizitą užtvarai vakare jau sužibo prie Katedros aikštės.<br>M.Cibo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2018, 3:01 PM

Vilniečiai ir miesto svečiai jau gali grožėtis blizgančiais ir šviečiančiais užtvarais Gedimino prospekte prie Katedros aikštės. Vasarą toje vietoje buvo pakeisti senieji užtvarai, tarnavę visai trumpai.

Savivaldybė pasirūpino, kad būtų įrengti nauji nerūdijančiojo plieno hidrauliniu būdu pakeliami ir nuleidžiami užtvarai. Ši 50 tūkst. eurų kainavusi sistema į sostinę atkeliavo iš Didžiosios Britanijos.

Pasak „Grindos“ vadovo Kęstučio Vaicekiūčio, teko taisyti 15 metų senumo klaidas – tuomet pakeliamieji užtvarai teveikė gerus penkerius metus, nes juos sugadino netinkamai suprojektuotas ir įrengtas vandens drenažas po užtvarais, jų mechanizmai buvo pažeisti, oksidavosi.

Pernai pavasarį įvertinus pakeliamųjų stulpelių Gedimino prospekte nuo Arkikatedros pusės būklę nuspręsta įsigyti naują kelio užtvarų sistemą ir įrengti tinkamą drenažo sistemą.

Įrengus pakeliamuosius stulpelius ties Katedros aikšte, darbus kitoje prospekto dalyje ties Vilniaus gatve teko nukelti dėl popiežiaus vizito. Čia taip pat planuojama pastatyti mechaninius užtvarus.

Transporto eismas Gedimino prospekte kiekvieną darbo dieną bus draudžiamas nuo 19 iki 4 valandos ryto, o savaitgaliais ir švenčių dienomis prospektas bus skirtas tik pėstiesiems ir dviratininkams.

Užtvarai ties Katedros aikšte ir Vilniaus gatve atsirado 2003 metais, kai Gedimino prospektas buvo rekonstruojamas. Idėją taip riboti eismą iš užsienio parsivežė tuometis meras Artūras Zuokas.

Tačiau užtvarai greitai sugedo – juos teko kelis kartus remontuoti. Po šešerių metų jie pakildavo tik nuo Katedros aikštės pusės.

O labiausiai užtvarams kenkė į vidų subėgantis ir žiemą užšąlantis vanduo. Remonto jiems prireikdavo ir dėl gatvėse barstomų druskos bei smėlio. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.