Nusprendė puodeliuose parduodamos degtinės ir vaikiško šampano likimą

Panašu, kad degtinei, išpilstytai ir parduodamai parduotuvėse puodelio tipo pakuotėse, gali ateiti galas. Vyriausybė trečiadienį vykusiame posėdyje pritarė įstatymo pakeitimo projektui, kuris prekybininkus įpareigotų atsisakyti mažų stirpriųjų gėrimų pakuočių.

Vyriausybė trečiadienį vykusiame posėdyje pritarė įstatymo pakeitimo projektui, kuris prekybininkus įpareigotų atsisakyti mažų stirpriųjų gėrimų pakuočių.<br>VšĮ „Sveikatai palankus“ nuotr.
Vyriausybė trečiadienį vykusiame posėdyje pritarė įstatymo pakeitimo projektui, kuris prekybininkus įpareigotų atsisakyti mažų stirpriųjų gėrimų pakuočių.<br>VšĮ „Sveikatai palankus“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-26 13:31

Vaikiško šampano draudimui Vyriausybė buvo kritiška ir tokiam įstatymo pakeitimui nepritarė.

Draus degtinę mažose pakuotėse

Vyriausybė pritarė įstatymo pataisai, skelbiančiai, kad bus draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, išpilstytais į puodelio tipo pakuotę nuplėšiamu dangteliu.

Siekiant išvengti bet kokio sukčiavimo, Vyriausybės buvo pasiūlyta drausti parduoti alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 22 proc., gamyklų supilstytus į stiklines, taures ir kitą gėrimams tiesiogiai vartoti skirtą tarą.

Tai reiškia, kad puodelio tipo pakuotėmis prekybininkams bus uždrausta prekiauti tuo atveju, jei jose stiprusis gėrimas bus stipresnis nei 22 laipsniai alkoholio.

Vaikiško šampano nedraus

Posėdžio metu buvo aptartas ir įstatymo projektas, susijęs su vadinamojo vaikiško šampano draudimu.

Įstatymo projekto papildymu buvo siūloma drausti įmonėms, Europos juridiniams asmenims ir jų filialams Lietuvos Respublikoje gaminti ir parduoti maisto produktus, žaislus ir kitas prekes, skirtas vaikams ir paaugliams, kurių dizainas imituoja alkoholinius gėrimus ir tarą.

Po diskusijos Vyriausybė tokiai įstatymo pataisai nepritarė.

Kad tokia tvarka įsigaliotų, galutinį sprendimą balsuodamas dar turi priimti Seimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?