„Sodra“ turi nutraukti 2 mln. eurų vertės pirkimą

„Sodra“ turi nutraukti daugiau kaip 2 mln. eurų vertės elektroninių paslaugų sistemos priežiūros ir modifikavimo paslaugų pirkimą, nes jis buvo atliktas pažeidžiant įstatymą, penktadienį pranešė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

VPT teigia, kad „Sodra“ kėlė perteklinius reikalavimus tiekėjams.<br> D.Umbraso nuotr. 
VPT teigia, kad „Sodra“ kėlė perteklinius reikalavimus tiekėjams.<br> D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 11:14 AM, atnaujinta Oct 5, 2018, 12:48 PM

Pirkimo vertinimą atlikusi VPT teigia, kad „Sodra“ kėlė perteklinius, neproporcingus pirkimo objektui ir konkurenciją ribojančius kvalifikacijos reikalavimus tiekėjams. Taip buvo pažeisti Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtinti skaidrumo, proporcingumo ir nediskriminavimo principai.

Pavyzdžiui, reikalavimas būti vykdžius bent vieną sutartį, „kuri teikia ne žemesnio kaip 4 (ketvirtojo) brandos lygio elektronines paslaugas“, yra perteklinis ir neproporcingas, nes sudaro galimybę konkurse dalyvauti tik tiems tiekėjams, kurie jau dirbo su viešojo sektoriaus projektais.

VPT teigimu, „Sodra“ taip pat nustatė nepagrįstus ir dirbtinai ribojančius konkurenciją reikalavimus tiekėjo turimiems ir projektui įgyvendinti siūlomiems specialistams.

„Laikysimės įpareigojimo ir viešąjį pirkimą, kuriame dalyvavo trys kvalifikaciją atitikę tiekėjai, nutrauksime. Sutartis su konkurso laimėtoju nebuvo pasirašyta“, – BNS atsiųstame komentare teigė „Sodra“ atstovas Saulius Jarmalis.

Pasak jo, norima siekta modernizuoti apdraustųjų ir draudėjų informacinę sistemą (ADIS), kuri informuotų gyventojus ir įmones apie įmokas, išmokas ir teiktų kitą informaciją.

Viešųjų pirkimų tarnyba pastabų „Sodros“ sprendimams dėl ADIS turėjo ir anksčiau. Pernai sausį „Sodra“ paskelbė, kad VPT nurodymu nutrauks 2,9 mln. eurų vertės ADIS priežiūros ir vystymo konkursą. Pasak VPT, rengiant konkursą buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas.

Konkurso nugalėtojos tuomet buvo įmonės „Proit“ ir „E. Ana“ (buvusi „Etnomedijos intercentras“), jame taip pat dalyvavo bendrovė „Affecto Lietuva“ ir įmonių „iTree Lietuva“ bei „Synergy Consulting“ konsorciumas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.